lördag 9 april 2016

Fådda blommor

Mitt högljudda martyrskap de senaste dagarna har resulterat i sympati från både när och fjärran. Redan igår kväll hade grannen på andra sidan syrénhäcken noterat mitt myckna gnällande och tittade över med en tröstande bukett av det allra vackraste hennes vårträdgård kunde bringa. Så fint och så ljuvligt doftande! Tack, världens bästa granne!


Någon tur till Osby orkade jag inte ta mig för idag, men väl en liten runda ner till byns finaste lilla blomsteraffär för att införskaffa lite nya fina blommor. Väl där sa förträffliga floristfröken F att jag kunde vända om och gå hem igen. Via telefon hade hon nämligen redan fått i uppdrag att titta förbi Solhäll med ett blomsterbud senare under dagen.


Och det gjorde hon, bärandes den allra ljuvaste bukett med ranunkel, poppel och annat sådant där vackert grönt "rufs" som hon vet att jag gillar. På avsändarkortet stod det en liten hälsning från mamma och pappa, som tyckte att deras för tillfället enögda och enhandade dotter behövde lite extra uppmuntran. Tack, världens bästa föräldrar!


Jag har ställt buketten i min fina runda glasvas inne i röda rummet, där jag ser den större delen av dagen. För idag har det i ärlighetens namn mest blivit soffhäng, och så lär det fortsätta resten av dagen. Inte så dumt, när man får så fint sällskap!


Godispåse har jag också fått, så det går absolut ingen som helst nöd på mig. Med facit i hand är jag nästan lite förlägen över hur ompysslad jag känner mig. Imorgon har jag nog gnällt färdigt!

5 kommentarer:

 1. Ibland lönar det sej verkligen att gnälla lite, även om jag inte tycker att du gnällt särskilt mycket ändå...! :)
  Ljuvliga, fådda buketter!
  Jag kan bara önska att det vänder för dej och att allt blir som det ska igen!
  Lördagskram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Så fina presenter! Jättevackra båda två.
  Och visst tycker jag allt att du har haft rejäl otur. Enögd och enhandad... Jisses. Sitt ner i soffan och se till att krya på dig. Ostbågar hjälper har jag hört. :-)
  Allt gott!

  SvaraRadera
 3. Ett elände med ögat, men med blommor och godis blir det nog bättre. Klart att jag läser din blogg, den är så mysig att kika in på. Kanske att jag kan skärpa mig med att kommentera också. Hoppas att du snart blir frisk i ögat önskar Eva L. i Blekinge.

  SvaraRadera
 4. Du ska veta att när man bara gnäller ytterst sällan är det verkligen tillåtet någon gång! Blommor är nog en av de mest uppiggande och glädjande presenter man kan få. Hoppas allt blir bra snart!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Tycker inte du gnällt mycket alls fast du är enögd och enarmad men vad glad man skulle bli om man fick sån fin bukett!!! Snälla och omtänksamma föräldrar! Hoppas du blir kry snart för här har vi då haft väldans bra trädgårdsväder dom senaste dagarna och idag skiner solen redan så det blir lite mer frösådder och lite mer krattning också!
  Ha en fin söndag! Kram/Jeanette :)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!