lördag 23 april 2016

Loppis x 6

Under dagen hade vi besök av goda vänner från Blekinge. Medan herrarna stannade hemma och spelade spel, drog vi damer bygden runt på en rejäl loppisrunda. Vi hann med hela 6 stycken innan vi var klara, plus ett stopp för lunch på Fröjd i Osby och en runda på Växtmästaren en bit därifrån. Bra jobbat, eller hur? Och som vanligt kom jag inte hem tomhänt...


Dagens bästa fynd var onekligen den gröna Upsala Ekeby-krukan, som blev min för en femma på en utomhusloppis i grannbyn. Den rostiga gamla stormlyktan får bli trädgårdsrekvisita, och den grönrutiga duken hamnar säkert på sommarens kaffebord nere i köksträdgården. Luckan i gjutjärn kommer från en gammal vedspis. Var den hamnar återstår att se, men jag tycker den är vacker. Det gamla strykjärnet var så ovanligt snirkligt och vackert i detaljerna, så det kunde jag inte motstå.


Sen köpte jag ännu en virkad väska med bambuhandtag och grönt foder. Jag tror visst att jag samlar på sådana, för jag har flera stycken vid det här laget. De är förvisso mer dekorativa än vad de är praktiska, men det är ju en världslig sak. Dörrprydnad är inte heller så dumt!


Framåt sen eftermiddag tittade ytterligare ett gäng goda vänner förbi en stund, på hemresa från Växjö. En riktigt härlig kompislördag, med andra ord! 

6 kommentarer:

 1. Mycket grönt men det gillar du ju. Strykjärnet är underbart vackert och väskor är aldrig fel även om de bara pryder ett dörrhandtag.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig lördag du verkar ha haft och vilket vackert strykjärn. Går verkligen igång på alla underbara detaljer de prydde sina bruksföremål med förr - och ditt var verkligen arbetat. Skall bli kul att se var den vackra luckan i gjutjärn dyker upp.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 3. Du är ju helt sanslös med dina fynd! Önskar att jag hade din talang. Men å andra sidan är det svårt att fynda när man så sällan åker på loppisar. Vet liksom inte var man hittar dem.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Härligt med dagar som din ! Fina fynd också.

  KRAM

  SvaraRadera
 5. Vilken trevlig dag! Tycker också att gjutjärnsluckan är vacker och även krukan, ja allt! Du hittar säkert passande ställen för dina loppisfynd, det brukar du ju alltid göra. Jag längtar efter att loppa jag med men inte mycket öppet än....får väl bli nån loppisturne i sommar.
  Kram/Nettan

  SvaraRadera
 6. Vilken fin väska, den gillade jag verkligen.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!