måndag 2 maj 2016

Trädgårdsscenografi

När jag kom hem med mitt 20-kronorsbord igår tänkte jag nog mest att det skulle hamna ute i ladan i väntan på bättre tider. Men eftersom jag minsann hade hunnit bli rejält förälskad i det, så kom jag på att jag kunde testa det nere i växthuset. Och tänk, där passar det ju jättebra!


Det blir ett perfekt arbetsbord! Eller ett bord att ställa krukor och odlingsbrickor på. Eller ett bord att göra små stilleben på. Eller ett bord att ställa kaffekoppen på. Eller allt på en gång. Två av makens trälådor från gårdagen hamnade under bordet, och plåthyllan är det faktiskt också han som har köpt. 


"Ska hon aldrig börja odla i det där växthuset nån gång, den där människan?" tänker ni nog nu. "Hur mycket bråte ska hon egentligen trycka in?" Mycket, uppenbarligen! Iallafall om man heter fröken Grön och är loppisgalen, haha! 


I grund och botten är det nog så enkelt att jag är mer trädgårdsscenograf än trädgårdsmästare. Att ha trädgård är ju verkligen det ultimata inredningsprojektet! Nåväl, tids nog ska det nog bli lite odling här också. Fast bara lite lagom mycket.

4 kommentarer:

 1. Du anar inte så mycket man kan trycka in i ett växthus - hihi!
  Du kan lugnt fortsätt med loppisrundor i flera år till - det finns alltid plats för lite fler pryttlar.
  Inte behöver man odla i sitt växthus, det räcker ju att man odlar sig själv. Att man har roligt och mår bra av att inreda, fixa, skapa och dona. Växthusliv när det är som bäst !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. 20 kr för bordet, vilket fynd! Och andra fina fynd har ni också gjort. Mitt växthus rymmer en massa bråte som jag ska göra i ordning där men hinner inte denna våren, det får bli höstarbete, lite bakvänt men så är det.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Det bordet passar ju så perfekt i växthuset! Helt rätt i både färg och form! Ja, du har nog en scenografiådra där! :)
  Härligt med dessa sköna majdagar också, nu när värmen och solen kommit!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Undrar hur många av mina elever du stötte på där på loppisen. Det var många som skrev i helgboken att de varit på loppis igår. Ingen hade dock gjort fynd som dina. Jag visste ju om den där loppisen men inte orkar jag komma mig iväg på sånt ändå. Nej, jag ägnar mig ju hellre åt odling. Men scenografi är också roligt.

  Kram!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!