tisdag 3 maj 2016

I kvällssol

O'boy, vilket härligt väder! Solen skiner idag! Och efter en dag inomhus på jobbet är lyckan maximal när man får komma hem och strutta runt i sin trädgård i kvällssol och ljummen luft. Jag har städat vidare lite grann i köksträdgården, gödslat jordgubbslandet och vänt jorden i några pallkragar.


Rabarbern växer så det knakar. Till helgen blir det årets första rabarberpaj, alla gånger! I den gamla kopparkitteln ska jag nog ha vatten i år också. Det är så fint med vattenspeglar här och där i trädgården, och så är det ju bra att ha någonstans där fjärilar, humlor och bin kan förfriska sig. För sådana små välgörare vill man ju absolut ha i sin köksträdgård!


På lunchrasten igår gick jag till ICA för att plocka ihop en sallad. Jag kom visst ut med andra "grönsaker" också... Tre salviaplantor, som står i växthuset så länge det är frostrisk på nätterna. (Vi fick faktiskt skrapa rutorna på bilen igår!)


Imorgon väntar en härlig utflyktsdag med kollegorna på jobbet. Och sen väntar fyra dagars ledighet, hurra! Då tror jag baske mig att det blir trädgårdstid för hela slanten. Ja, och så en och annan loppis kanske.

2 kommentarer:

  1. Låter härligt det! Vi hade också jättefint igår och det ser ut att bli lika fint idag. Ditt lilla växthus är så fint, jag förstår att du gillar att dona på där.
    Idag blir det nog lite perennplantering här också....när jag kommit på vart mina inköp ska få stå.....angenämt "bekymmer".......:)
    Hoppas du får en fin dag!/Nettan

    SvaraRadera
  2. Skøn skøn skøn tid i haven lige nu. Så livsgivende!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!