onsdag 4 maj 2016

Vem bor här?

Idag åkte jag med mina härliga kollegor på en kombinerad utflykts- och studiedag. Vi gjorde hembesök hos två av kollegorna - en i nordöstra Skåne och en i södra Småland - för att titta på deras gårdar och lära oss både om ett stycke svensk historia och om byggnadsvård när den är som bäst. Det var nästan lite som "Vem bor här", fast skillnaden var att vi redan visste vem som bodde var.


Det blev också en dag att njuta av det härliga sydsvenska landskapet, med forsande vatten, vitsippsbackar, djupa skogar och bördig jordbruksmark. Nog är maj en härlig månad, och nog är vår del av världen förtrollande vacker så här års!


En av smålandskollegans imponerande Herefordtjurar verkade intresserad av busslasten, som plötsligt damp ner mitt i hans annars så lugna tillvaro. "Vad i hela friden?" tycktes han säga. Med tanke på hans gigantiska storlek var fotografen glad att det var en stenmur mellan oss...


Och för mig som är trädgårdsnörd, så var vår lilla turné extra njutbar. Här skulle man ju absolut kunna tänka sig att sitta och sörpla en kall sockerdricka i sommar.


Tack kära vänner för en riktigt härlig dag! Och ett särskilt tack till A och B-M, som öppnade sina hem för oss idag. Så vansinnigt fint ni bor!

3 kommentarer:

  1. Vilken fin utflykt och vad vackert!

    SvaraRadera
  2. Så fin bild du fått på Herefordtjuren! Han är en viktig del i vårt landskap. Och den sita bilden från en trädgård är underbar, man ser att naturen får råda och inte endast människan. Sånt gillas!
    Trevlig helg!
    Kam Eva

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!