onsdag 1 juni 2016

I gluggen

Ikväll rensade jag i kryddrabatten vid ladan, där myntan hade tagit över helt och hållet. Bäst som jag låg där på alla fyra och rensade, så insåg jag att den gamla fönsterkarmen till gluggen stack upp bland en massa bråte där nere i ladans jordkällare. Jag fiskade upp den, grävde lite och bankade in den på plats i stengrunden; totalt ovetenskapligt som vanligt. Voilà! Det är fortfarande öppet rakt in, men det ser faktiskt aningen prydligare ut än tidigare.


Jag hittade också ett gjutjärnsgrunka med ben, som jag ställde ovanpå den rostiga gamla mjölkkannan. Tills vidare får den stå här och tjänstgöra som blomfat till en tvillingsporre i kruka. (Ibland känns det nästan som en arkeologisk utgrävning när jag rotar i vår gamla lada.) Jag flyttade också hit min höstreafyndade pipranka från pallkragen den har övervintrat i. Den behöver ett kraftigt stöd, står det på lappen, och jag tänker att laduväggen nog är just ett sådant.


Blogginläggen kommer in senare och senare om kvällarna. Precis som trädgårdsmästaren själv, hihi! Nu har jag iallafall tvättat fötterna och är snart redo för tandborstning. Jag ska bara...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!