måndag 27 juni 2016

Rea på plantskolan

Måndag efter midsommar kör Oppmanna plantskola en favorit i repris och rear ut alla perenner och sommarblommor till löjligt låga priser. Perennerna kostar bara 15 kronor styck, oavsett tidigare pris. Gissa vem som hängde på låset när de öppnade klockan 9 imorse? (Jag var inte ensam där, kan jag säga.) Och gissa vem som kom hem med hela bagageutrymmet fullt?


Jag handlade stormhatt, mängder av stjärnflocka, fackelblomster, stäppsalvia, fläckflockel och dill. Utöver perenner köpte jag ett helt gäng daggsalvia, som fick ersätta penséerna i plåtlådan som står i skottkärran på framsidan. Såg att en daggsalvia med namnet Mystic Spires Blue har blivit utsedd till årets sommarblomma 2016, men jag vet inte riktigt om det här samma sort. Läcker är den iallafall!


Resten av dagen har jag ägnat åt att gräva ut rabatten med kopparbaljan. Jag har planterat en del av perennerna där och lagt "ärvda" betongkanter baktill för att försöka hålla vildmarken nere i moraset stången. Bilder på det kommer en annan dag. 

5 kommentarer:

 1. Åh vad fina fynd! Jätteläcker färg på daggsalvian må jag säga!
  Ha det fint!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Det där måste definitivt vara bästa sortens rea! Min plantskola här hemma brukar rea ut rosor i slutet av säsongen och då brukar jag hänga på låset. /Liza

  SvaraRadera
 3. Åh, har rean redan börjat! Inte för att jag har plats för något mer i mina sprängfyllda rabatter, men till sommarstugan kanske...:-)
  Kram Elin

  SvaraRadera
 4. Åhh vilken lycka att fynda så mycket plantor och din vackra plåtlåda hade jag gärna kopierat !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 5. Åh det var verkligen REA det! Något sånt har jag aldrig sett här. Någon gång i slutet av säsongen har det väl kunnat vara lite rea. Jag förstår att du fick bilen full! Så härligt! Och du verkar ju ha mycket plats också.
  Ha det fint!/ Nettan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!