söndag 26 juni 2016

Söndagsrunda

Eftersom vi ändå skulle åka och tanka bilen (ja, sånt blir ibland en utflykt i sig när man bor i "Glesbygd") passade maken och jag på att göra en liten avstickare till Arkelstorp två mil bort. Där ligger nämligen en kul antikaffär i det gamla stationshuset mitt i byn. Inga loppispriser direkt, men mängder av fina gamla prylar, och det mesta verkar vara förhandlingsbart om man är seriös och trevlig. Jag hittade nummer tre i min (numera) samling av fula men charmiga täljda trägubbar: En jägare i full mundering, med ryggsäck på ryggen och en trebent jakthund fastspikad på vänsterbenet. Ful men charmig, som sagt. Nu vet den tjuriga lilla trägumman inte riktigt vem av kavaljererna hon ska rikta in sitt intresse på, hihi!


Efter den första affären blev en fin gammal karamellskopa med kockumsfärgat handtag plötsligt hälften så dyr, så den fick hänga med hem den också. Vem kan motstå sånt?


Skroten här hemma i byn är ju öppen på söndagar, och eftersom det faktiskt var ett tag sedan vi var där, så tog vi en sväng dit också. Där är det lite som att handla godis i lösvikt; man samlar ihop en hög och sen betalar man en klumpsumma för allting efter ju-mer-desto-billigare-principen. (Sen undrar jag om jag inte har lite extra stamkundsrabatt på det, hihi!) Jag hittade en grönmålad tunna, som numera får agera piedestal i ett hörn utanför växthuset. ("Kotten" på bilden kommer också från skroten, fast från ett tidigare tillfälle, som ni kanske minns.)


Fyra rostiga gjutjärnstassar och en gammal bladformad hacka hamnade också i min hög. Hackan tänkte jag sätta upp som en liten hylla på laduväggen (eller en liten väggfast sittpall för folk med små rumpor; den är ju liksom vinklad på rätt håll), och de där tassarna skulle man ju kunna göra mycket roligt med. Kanske sätta under en stor kruka, eller som ben under en hemmagjord bänk. Vi får väl se. 


Tills vidare ligger allt på display under bordet på uppfarten, som en rostfärgad installation. På något sätt är det vackert bara som det är.


Om ett par timmar bänkar jag mig i soffan för att se den nya filmatiseringen av The Great Gatsby, som visas på TV4 ikväll. Fram tills dess får det bli lite kvällsvattning i växthuset. Fortsatt trevlig söndag till er alla!

3 kommentarer:

 1. Ohh snygga saker du fyndat och jag ska se filmen också, den är riktigt bra!
  Kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 2. Ah.. vilka fina grejer! Önskar man kunde hitta såna fina fynd här också.
  Men jag tror ni har större utbud på "skrotar" och loppisar i Sverige än här!
  Man borde kanske göra en tripp västerut?
  Ha det gott!


  SvaraRadera
 3. Fina fynd! Undrar om inte den lilla trägumman är fru Kronblom? ��
  Skorpan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!