måndag 25 juli 2016

Bra start på sista veckan

Idag började min sista semestervecka, men jag känner mig faktiskt inte så stressad över det. Istället tar jag dagen som den kommer, och idag har det mestadels inneburit att jag lufsat runt här hemma. Varför resa bort på semester, när jag helst av allt bara vill vara i mitt hem? Bästa stället på jorden! 


Maken har gjort pressgurka på gårdagens skörd. Sommargurka, kallar jag det. Precis sådan som mormor alltid gjorde. Mums!


Mitt bidrag till husligheterna var att cykla till affären och köpa persilja, för sniglarna eller kaninerna har ätit upp vår. Jag passade på att hänga lite på byns finaste lilla blomsteraffär och kom därifrån med en helt makalös fingerborgsblomma, som jag redan har planterat i rabatten på södra sidan av huset. Där ser jag den bra från min nya favoritplats under parasollet. Fina floristfröken F skickade dessutom med mig en extra "godispåse" hem, med växter som nu har fått flytta in i växthuset. Tack snälla! 


Kvällen har vi avslutat med tortellini på fem ostar med smörstekta kantareller (egenplockade), rödlök och bacon. Mein Gott, så gott! En bra start på min sista semestervecka, med andra ord.

2 kommentarer:

 1. Ja det låter ju verkligen som du njuter av din sista semestervecka. Och visst är det skönt att vara hemma och pyssla. Jättefin fingerborgsblomma, jag älskar såna. Vackra och lite trolska och vilda tycker jag! Vill ha fler i mina rabatter också.
  Låter som ni har en härlig blomsteraffär där!
  Nu brakar visst åskan lös här så det är nog bäst att dra ur lite sladdar här och där, det åskade rejält härom kvällen också.....inte konstigt med detta väder.
  Ha det så bra! Kram/Nettan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du också har det gott i sommar, Nettan. Och den där åskan blir jag nästan lite avundsjuk på... Här är det så torrt i marken, så jag skulle behöva lite hjälp på traven med vattning. ;-)
   Må så gott!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!