tisdag 26 juli 2016

Överraskande klematis

2013 planterade jag en klematis vid foten av det gamla äppelträdet. På etiketten från plantskolan stod det  att det var en Alba Luxurians och bilden visade vita blommor. Två somrar i rad har den vägrat att blomma, och inte har den växt så där speciellt bra heller. Men så i år har den äntligen satt fart, och nu blommar den äntligen. Med mörkt VINRÖDA blommor!


Och inte det minsta ledsen är jag för det; jag tycker till och med att den är helt ljuvlig! Mängder av knoppar lovar fortsatt blomning ett tag till framöver. Jag är duktig på att vattna den, eftersom jag ändå drar slangen förbi här när jag ska ner till köksträdgården, och funkiorna skuggar rötterna bra.


Ser ni det lilla fågelboet i vass, förresten? Det är egentligen inget fågelbo, utan ett bo för Gnutten och hans vänner, hihi! (Minns ni den tecknade serien av Lars Mortimer från 70-80-talet?)


Det utlovades regn över "Glesbygd" idag, vilket jag faktiskt såg fram emot, men av det "bidde" det ingenting. Det får bli ännu en runda med kvällsvattning istället. Over and out!

2 kommentarer:

  1. Så vacker klematis, trodde att de bara blommade i början av sommaren som här i mellanlandet. Och vilken underbar färg! Mkt bättre än vitt ��
    Skorpan

    SvaraRadera
  2. Ibland blir det bättre när det blir fel! Jag har också två klematis som skulle vara ljusrosa men som är ljuslila och faktiskt rätt fula. Inte samma tur som du med andra ord, men än har jag inte orkat byta ut dem... Kram Elin

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!