fredag 15 juli 2016

Snacka om klätterros!

Första gången jag lade namnet 'Rosenholm' på minnet var när jag kikade in på bloggen Hallontrollets Trädgård för några år sedan. Snacka om klätterros! För något år sedan planterade jag ett eget exemplar vid en av rosportalerna, och jisses vad den växer!


Sedan några dagar tillbaka blommar den för fullt. Den är ganska småblommig, men kompenserar med riklig mängd. Jag tycker blommorna påminner lite grann om 'Fairy'-rosen i utseende, om än större.


En av stjälkarna har stuckit iväg långt över mittbalken, och nu försöker jag vända den tillbaka över till andra sidan igen. På höger sida om bågen kommer det nämligen en 'Penny Lane' som dock inte är riktigt lika snabbväxande. Som ni ser saknar den här rosportalen "golv", men det står på att-göra-listan. I bakgrunden skymtar också markduk nerför en liten slänt, som jag lade förra året i ett försök att mota bort kirskål. Det går inte så bra, men skam den som ger sig.


Vill ni ha en klätterros som är frisk och otroligt snabbväxande, så kan jag alltså verkligen rekommendera 'Rosenholm'. Kika på det HÄR inlägget hos Hallontrollet, så får ni se vad jag hoppas på i framtiden!

1 kommentar:

  1. En Rosenholm ska jag satsa på! Har skrivit upp den i min växtlista.
    Kram Eva

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!