måndag 1 augusti 2016

Barfota och byxlös

Jodå, det gick alldeles utmärkt att gå upp när klockan ringde 06.10 imorse. Och jodå, det gick alldeles utmärkt att sitta vid skrivbordet på jobbet och pyssla ända fram till klockan 16.00. Det var rentav riktigt trevligt att vara där. Men ack så njutbart det var sen, när jag fick komma hem till min trädgård och tassa barfota och byxlös i trädgården igen!


Awakening-rosen på bilden ovan skar jag ner nästan helt i våras, eftersom den var så himla "pinnig" och verkligen behövde föryngras. Det klarade den fint! Nävorna i framkant klippte jag ner efter den första blomningen, och nu kommer den igen. Höstfloxen skiftar i färg, från ljust blått till mörk purpur, beroende på ljuset. 


Vid ladan växer blåklockor hej vilt. Tänk att "ogräs" kan vara så vackert! Den lilla betongsnigeln (som för övrigt är min allra första trädgårdsprydnad) har tappat båda sina spröt, eftersom den åker i backen titt som tätt. Söt ändå! Under min lilla promenad upptäckte jag helt plötsligt en ny fotovinkel, från baksidan av min lilla fontänbalja.


Och på köksbordet väntar senaste numret av Drömhem & Trädgård, som jag ska ta mig an så snart jag har njutit färdigt av min trädgård för dagen. Vem anade att första jobb-måndagen efter semestern kunde vara så trevlig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!