måndag 29 augusti 2016

Blåbärslycka

I köksträdgården har jag tre amerikanska blåbärsbuskar, som växer direkt i jorden. Jag planterade dem för ett par år sedan och valde olika sorter, vilket rekommenderades på plantskolan för att få bästa möjliga skörd. Buskarna gav bär redan förra sommaren, men i år har de kommit igång riktigt rejält.


Vilken lycka att kunna förgylla frukostfilen med en näve bär! Om vardagsmorgnarna när det är ont om tid (vilket det blir när man prioriterar att snooza) plockar jag dem redan kvällen innan. 


Smaken på amerikanska blåbär i jämförelse med vanliga svenska råder det delade meningar om, men det ena behöver ju faktiskt inte utesluta det andra. Vi kan väl iallafall vara eniga om att den amerikanska varianten är betydligt mer lättplockad. I synnerhet som de växer i ens egen köksträdgård.

3 kommentarer:

 1. precis så är det ju.. jag har två amerikanska blåbär, olika sorter.. men det kommer så lite bär på dem...har kanske plockat ½ liter i år..Jag har ju gjort som alla säger man ska göra. tex slå en burk med surmjölk/vatten på dem för de vill ju ha sur jord..och så har jag "den rätta jorden de skall ha".. Du har det så fint där vid växthuset..en fröjd för ögat!!kram

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Amerikanska blåbär skulle jag definitivt ha eftersom jag inte gillar att plocka bär - men jag vill gärna äta!
  Kram Eva

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!