söndag 28 augusti 2016

Snabb runda på Bäckaskog

Ösregn är väl inte direkt det ultimata vädret för en trädgårdsdag på Bäckaskog, men har man rejäla regnkläder klarar man det mesta. Jag var där redan vid 10-snåret imorse, tog en snabb runda och var redo för hemfärd redan efter en timme. Förutom de obligatoriska prydnadspumporna och Viktoria-plommonen, så köpte jag tre rudbeckiaplantor. På vägen hem stannade jag till på plantskolan i Oppmanna, där jag hittade två resliga stäppsalvior 'Caradonna'. Kan aldrig motstå stäppsalvia, hihi!Ett plantstånd på Bäckaskog hade även en liten loppishörna, där jag hittade tre fina gamla krukor i gult och grönt från Upsala Ekeby och Gabriel Keramik för en tia styck. Det är någon liten skavank på någon av dem, men det får man väl ändå säga var ett bra pris. 


I samma stånd hittade jag också en rolig retropiedestal i vitt smide för en spottstyver. Den får nog hänga på glasverandan ett tag, tror jag bestämt.


När jag kom hem var jag duktig för en gångs skull och planterade perennerna meddetsamma. (Ibland blir de stående hur länge som helst...) Jag fixade om lite i solursrabatten så att de fick plats där. Det är fortfarande geggigt och nyvattnat på bilden, men jag tror det kommer att bli bra.


Eftermiddagsvädret är betydligt bättre, men nu vete katten om jag orkar göra så mycket mer idag. En god bok över en kopp kaffe låter som ett alldeles lagom projekt, så det får det nog bli. Over and out!

6 kommentarer:

 1. Själv orkade jag inte ens ge mig av till Bäckaskog i år. Kände inte för regnkläder och stövlar.

  Eftermiddagen har ju varit härlig med shortsväder. Nu vräker dock regnet ner igen och jag hör åskan på håll. Den behöver inte komma hit!

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 2. Jag hoppade över det hela i år. Visst har jag bra kläder men nej, jag valde att göra annat som behövde göras här inne. Hann klippa gräset sen när solen kom fram men nyligen kom det en rejäl skur igen.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Så mysigt ni bor och så fint ni har det, det är alltid kul med loppis och få fynda bland blommor. Vilken härlig blogg du har, kommer att titta in fler gånger.
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Fina krukor till pang pris!!
  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 5. Kul du gillade vår loppishörna. Tyvärr fick många växter följa med hem pga regnet så vi har utförsäljning av växter hemma i Kjuge. (2km från Bäckaskog). Mer info på Facebook. Kjuge Växter. Gilla oss gärna. Kerstin och Sigge

  SvaraRadera
 6. Men fy vad avundsjuk jag blev nu! En sån där pedestal har jag letat efter i flera år!
  Krukorna var det ju inget fel på heller..

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!