tisdag 20 september 2016

Äntligen regn!

Äntligen faller det ett riktigt rejält regn över min trädgård! Det är så torrt i marken, så det är verkligen välbehövligt. Förvisso ska det mesta vissna och gå i dvala snart ändå, men nog behöver växter och träd en sista "slurk" innan det är höst på riktigt.


I vattenbaljan vid trappan plaskar det rejält, för hängrännan fick lite slagsida när takisen släppte i vintras. Det borde vi se till att fixa, men det är så mycket man borde...

10 kommentarer:

 1. Grattis till regnet! Det vill jag också ha men helst inte förrän nästa vecka om jag får önska. Till helgen är det skördefester på vår ö oh då vill vi ha fint väder så vi kan åka runt på de olika ställena och smaka och handla. Och ha picknick ute. Det blir liksom trevligare om vädret är bra.
  Och grattis till persikorna, du ska e arr nästa år blir det fler, det brukar ta några år innan buskar och träd kommer igång riktigt.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skördefest låter väldans trevligt. Håller tummarna för att ni får fint väder. Regnet får gärna stanna här hos mig! :-)

   Radera
 2. Precis när jag läste din rubrik hörde jag att det stänker lite mot fönsterblecken här också. Känns dock inte som något ösregn, men man kan ju alltid hoppas!
  Fina persikor, jag är grymt avis!
  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nog har det varit bra torrt här i Skåne de senaste veckorna.
   Och så är det ju faktiskt riktigt mysigt med riktigt höstväder!

   Radera
 3. Vi här i Norr - Vännäsby fick också lite regn, men det behövs lite mer för mina nyplanterade växter.

  Du har det så fint !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nyplanterade växter har nog tuffa tider just nu. Så är det här hemma också. Jag vattnade så sent som i förrgår. Hoppas de tar sig, torkan till trots...

   Radera
 4. Åh, en riktig slurk skulle behövas här med! Här är ju så torrt! Hela sommaren var torr, och så fick vi väl ett par rejäla skurar i augusti, men sen var det tillbaks till torka igen... Bevattningsförbudet har de ännu inte hävt... nej, skicka hit lite regn är du snäll!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag som tycker det är torrt i Skåne... Bevattningförbud har vi iallafall inte. Håller tummarna för höstregn på Gotland! :-)

   Radera
 5. Så synd att jag inte visste att vi delar samma passion för trädgård idag när vi träffades hos Anders och Nettan. Det var min man som berättade när vi körde hem och jag sökte genast upp bloggen. Så härlig och inspirerande den är! Den där spirean måste jag kolla upp!

  /Nina Bendahl

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen, så roligt att du hittade hit! Ja, tänk så mycket trevligt trädgårdsprat vi hade kunnat ägna oss åt tidigare idag, hihi! Hoppas vi ses igen framöver, så får vi ta igen det då!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!