onsdag 21 september 2016

Hur blev det?

Ni har naturligtvis gått en hel vecka i olidlig spänning på hur det blev med de där buskarna jag köpte i Flyinge, hehe! Nu är de minsann nergrävda, fast i omvänd ordning från den ursprungliga planen. Fjärilsbusken står alltså högst upp i slänten och silverbusken längst ner. Båda buskarna kommer att bli cirka 2 meter höga, så sett ur det perspektivet spelar det ingen roll i vilken ordning de står. Jag tänker dock att den där vackra fjärilsbusken vill man ju se även uppifrån gräsmattan när den blommar. Dessutom kan den gömma sig lite under försommaren medan den är på tillväxt efter vintern.


Längs stenarna, trappan och gruset har jag satt en favorit i repris: Rosablommande spirea japonica 'Little Princess', som blir en rund och fin liten häck på bara ca 40 cm. Jag älskar den och vill ha den som kantväxt överallt! Det är fortfarande mycket öppen jord runt buskarna, men det kommer det nog bli ändring på. Kanske lägger jag markduk och mer sten eller täckbark, kanske pillar jag ner några marktäckande perenner. 


Ur vinkeln på bilden här ovanför ser ni ju dessutom att det finns myyyyycket moras att fortsätta gräva bort, där bakom de nyplanterade buskarna. Här kommer jag ha att göra hela livet! De perenner och buskar jag planterade längs grusrundeln tidigare på säsongen verkar iallafall ta sig riktigt bra. (Fast timjantuvorna mellan plattorna är lite tröga...) Till nästa sommar hoppas jag att det är riktigt lummigt här nere bakom växthuset. Då ska jag sitta här på en stol och bara njuta. I flera minuter i sträck, hihi!

4 kommentarer:

 1. Det blir säkert fint med en spireahäck! Och vilken tur att du har mycket trädgårdsjobb kvar att göra, du gillar ju det.
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det här är ett evighetsprojekt helt i min smak! ;-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!