fredag 9 september 2016

Äppeltavla

Inspirerad av flera tidningar och trädgårdsbloggar i höst, så beslutade jag mig idag för att göra en "äppeltavla". Jag tog en låda som jag hittade i ladan och slog spikar rakt genom baksidan av botten på den. Sen plockade jag fallfrukt under äppelträdet och tryckte ner över spikarna. Voilà; en äppeltavla!


Det gröna mossklotet har jag köpt på byns finaste lilla blomsteraffär, och de gröna gamla trädgårdsredskapen är olika loppisfynd. De små träsvamparna har jag haft flera höstar i rad, och idag fick de komma fram igen.


Jag skulle nog behöva gräva bort lite mer gräs framför planteringsbordet. Det är svårt att komma åt med gräsklipparen här, och gräset kryper längre och längre in över gruset. Mer grus har jag ju på uppfarten, så det behöver egentligen inte vara ett speciellt krångligt projekt. Rabattkanten till vänster i bild har en gammal bräda som gräns mot gräset, men jag råkade köra sönder den lite grann med gräsklipparen för ett par veckor sedan, så den behöver bytas. Vi får väl se om det blir av i höst.


Imorgon har jag stämt träff med en kär väninna på Flyinge Plantshop, där det är trädgårdshelg de kommande dagarna. Det blir spännande att se om jag lyckas undvika att shoppa på mig en massa nytt att plantera...

6 kommentarer:

 1. Gillar verkligen din äppeltavla - tänkte på något liknande i dag. Så enkelt och så vackert och äpplen i överflöd finns det ju i trädgårdarna just nu. Dock ej i min som saknar just äppelträd. Har ett överflöd av plommon istället men dom kan man inte göra något tavla av !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi, med plommon kan det nog bli riktigt spännande! :-D

   Radera
 2. Det där med äppeltavlor har jag helt missat men fin var den. Har ett litet äppelträd men det är nog knappt så det räcker till någon tavla dessvärre.....
  Din planteringsvrå är så mysig med allt möjligt pynt ju.
  Hoppas du får trevligt på på trädgårdshelgen så får vi kanske se om du hittade nåt roligt....
  Nettan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får köpa en påse billiga äpplen i mataffären. ;-)
   Eller kanske "tigga" hos någon snäll granne.

   Radera
 3. OH varför har jag ingen egen dator,, jag har ju inte varit här inne och läst eller bloggat på länge och när jag kommer till dig blir jag så glad, din blogg är lika underbar som alltid!!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!