torsdag 8 september 2016

Ett helt litet zoo

Jag inser att jag har en märklig förkärlek för porslin som andra tycker är riktigt fult och kitschigt. Sådana där grejer som ingen annan skulle drömma om att köpa. Själv har jag dem på display i vitrinskåpet i gröna rummet, där det börjar bli en hel liten samling vid det här laget. I sommar har samlingen utökats med en griskanna. Eller kanske det rentav är ett "fyllesvin", hehe!


Kannan passar perfekt ihop med min getgräddkanna och min kaninkarott. Det börjar minsann bli ett helt litet zoo där på hyllorna. Dessutom får en tjock liten saltströarmunk agera djurskötare.


Undrar just vad som står näst på tur. En tapirtekanna? Ett utteruppläggningsfat? Eller kanske en kamelkaraff? För känner jag mig själv rätt så slutar det inte här. Det finns ju så mycket härligt fult porslin där ute som bara väntar på att jag ska komma och förbarma mig över det!

8 kommentarer:

 1. Det är roligt med lite udda saker och du har humor så det är säkert därför du faller för dem! Synd att jag inte tänkte på dig, lämnade nyss iväg salt- och pepparkar i form av grisar till second-hand.
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh ja, det hade säkert varit något för mig! :-)

   Radera
 2. Jag har snöat in på fåglar. Vill ha en påfågel i plåt till torpis. Hittar bara på amerikanska webbshoppar utan frakt... Har en plastflamingo som vill ha sällskap.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en korp i plåt. Inte lika glamorös som en påfågel, men rolig! :-)

   Radera
 3. Ja det är väl kul att någon tar hand om dom lite udda sakerna också. Grisen har jag då aldrig sett förut. Det är inget som finns hos var och varannan bloggerska i alla fall:)En del av Fröken Gröns charm ju! :)Blir spännande att se om eller vad nästa sak kan bli....../ Nettan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fördelen med att ha en stil som ingen annan har är att jag inte behöver konkurrera som saker på loppis, hihi!

   Radera
 4. Sicket sött fyllesvin hi hi! Ja udda saker är alltid kul och du har fått ihop en skön samling men det saknas nog ett utteruppläggningsfat tror jag :)
  Bästa fredag till dig!
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det där fatet får jag nog spana efter. En skön helg till dig också!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!