lördag 17 september 2016

Lördagsaktiviteter

Maken hade ett snabbt ärende in till Kristianstad idag och jag hängde på. (Man vill ju inte riskera att bli helt världsfrånvänd när man är ledig, hihi!) På kort tid hann jag både shoppa två nya vardagsklänningar på NoaNoa, handla lite höstpynt på torget och äta sushi, innan det bar iväg hem Solhäll igen. 


En silvergrön pumpa hade jag förra hösten, och det blev en i år med. Den hamnade på pyntbordet när jag kom hem. Färgen är kanske inte det mest höstiga man har sett, men himla vacker!


Prydnadskål i snittblomsformat får förgylla tillvaron i den gröna vasen i hallen. Jag tycker den är riktigt vacker, men man får byta vatten ofta så att det inte luktar kål i hela stugan.


Redan på vägen in till stan stannade vi i grannbyn och handlade färg till grinden. Jag målade den ju med linoljefärg för två somrar sedan, men trots att jag följde alla konstens regler och alla rekommendationer så blev resultatet aldrig riktigt bra. Jag missade nog något steg i underarbetet, för färgen torkade inte på hur lång tid som helst och fäste extremt dåligt. Nu under eftermiddagen har den iallafall blivit slipad och ommålad med modernare metoder. Inte så "byggvårdsmässigt" kanske, men ibland får man göra det lite enkelt för sig.


Slö igår och riktigt effektiv idag; jag är rätt bra på båda delarna faktiskt. Men nu gör jag inte mer idag. Dags för mysbrallor igen, och nya numret av Allt om Trädgård. Det blir finemang!

4 kommentarer:

 1. Härliga klänningar du köpt! Jag gillar att ha sådana på jobbet - när jag inte har jeans.
  Silverpumpan är fin, passar fint tillsammans med de starkfärgde pumporna. Nu måste jag köpa några pumpor att pynta med, det börjar bli lite klent med pyntet.
  Ha en fin kväll!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Ja, mjukisklänning och gympadojjor är den ultimata arbetsstassen! :-)

  SvaraRadera
 3. Den silvriga pumpan är väldigt fin. En behaglig färg.

  Linoljefärg är ju väldigt härlig att måla med, Men jag har bara träet till några gryttehyttestolar med det, Har aldrig testat det på något som en järngrind. Hade nog själv valt bengalack från början :)

  SvaraRadera
 4. Och bengalack är precis vad det blev! (Undrar just vem den där Benga är?)
  Sist vi målade utomhusmetall med "vanlig" färg var det tillåtet med blymönja. Skönt att slippa det nu! :-)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!