torsdag 15 september 2016

Päron, getingar och ryggmassage

Vårt gamla päronträd lever sitt eget liv. Päronen är pyttesmå och sitter jättehögt upp i kronan, så vi brukar inte bry oss om att plocka dem. När de väl faller ner är de redan mosiga och inte speciellt goda. Den här veckan har päronen legat på marken i stekande sol och jäst i flera dagar, men jag har inte kunnat plocka bort dem på grund av alla tusentals getingar som har varit där och smaskat. I skydd av mörkret blev det så äntligen av igår kväll. Nu jäser det på komposthögen istället.


Idag var jag och fick en riktigt rejäl ryggmassage direkt efter jobbet. Mina knutiga trädgårdsmuskler fullkomligt skrek av lycka. Vilken tur att ingen ser hur man ser ut, när man ligger där med ansiktet neråt i hålet och dregglar, hihi! Nu är jag slapp som en degklump och mosig som ett päron på komposhögen. Redo att påbörja helgen med andra ord!

8 kommentarer:

 1. De där päronen har vi också men trädet står utanför tomten så jag struntar i dem.
  Gott för kroppen med massage!
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Plockade mest upp mina för att komma åt att klippa gräset. Det slipper man ju utanför tomten! ;-)
   Trevlig helg!

   Radera
 2. Jag plockade ju mitt päron innan det blev mosigt. Ser så fram emot att smaka det. Mitt träd är dock inte lika gammalt som ditt och frukten är ju den första någonsin.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt med päronpremiär hemma hos dig! Jag skulle kunna tänka mig ett nytt päronträd med godare päron. Förstår dock av dina erfarenheter att det tar tid innan det ger frukt... Trevlig helg, Karin!

   Radera
 3. Ja mina gamla päronträd är likadana, svartprickiga päron och uppätna blad, ja dom är inga skönheter träden :) Vildsvinen brukar mumsa på päronen sen mörka höstnätter, alltid något...
  Skönt med massage också, välbehövligt!
  Önskar dig en glad fredag och en skön helg.
  Kram Titti

  SvaraRadera
 4. Fy för getingar! Här har de minskat väldigt, trots fallfrukten. Massage är aldrig fel!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!