tisdag 4 oktober 2016

Krasse

I köksträdgården är krassen näst intill överblommad och ligger på backen som slajmiga lianer. I tunnan vid ladan är det däremot fortfarande full blom som gäller. Den har till och med slingrat sig in undertill och växer rakt upp genom plankgolvet på insidan av dörren! Det kan man kalla växtkraft.


På de överblommade plantorna i köksträdgården plockar jag frön som jag torkar på en bricka i pannrummet. Dem pillar jag sedan ner i jorden nästa vår; ett enkelt och ekonomiskt sätt att hålla sig självförsörjande på krasse. 

2 kommentarer:

  1. Krassen är så fin och jag går ofta och knipsar av några blommor och stoppar i munnen. Har inte köpt frön på många år , det är roligt att plocka frön och sedan få nya blommor nästa år, inget jobb alls.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Krasse som dekoration i sallad och på bakverk vet jag att man kan ha, men jag har faktiskt aldrig testat att äta dem direkt. Jag får nog gå ut och provsmaka nu meddetsamma! ;-)

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!