söndag 2 oktober 2016

Rosépeppar och pistage

Fredagens runda ner till byns finaste lilla blomsteraffär resulterade i lite annorlunda växtlighet den här veckan. Som ett par kvistar rosépeppar. Otippat vackert!


Tanken är kanske att man ska ha den som dekoration i sina höstarrangemang, men jag har lagt kvistarna precis som de är på ett grönt Upsala Ekeby-fat. Pepparkornens rödrosa färg i skiftande styrka är verkligen fantastiskt fin!


Jag ville ha något med lite höjd att stoppa ner i min gröna Gefle-urna och hittade en gren av pistage, som nästan ger mig lite vårkänsla så här i oktober med sin skira grönska.


Fast de små små röda bären gör att kvisten funkar fint som höstdekoration också. Jag älskar ju snittblommor som är småblommiga och småbladiga, och med tanke på det sistnämnda så det här är verkligen en fullträff.


Bilderna är tagna på glasverandan, som ni ser, för idag är det mörkt och regnigt och svårfotograferat i stugan. Fast höstrusk på en söndag känns inte så dumt ändå. Då kan man ta det lugnt med gott samvete. Kanske är det till och med dags att premiärelda i spisen? Jag törs nästan inte tänka på hur många kråkbon det är i skorstenen efter våren och sommaren...

5 kommentarer:

 1. Funderar också på att premiärtända kaminen, det är verkligen ruggigt ute idag. Läckert med rosepepparn. Kan du använda den i maten när du inte vill ha den till dekoration längre?

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet faktiskt inte, men det kanske man kan. Rosépepparsås till biffen är ju inte så dumt! ;-)

   Radera
 2. Både rosépeppar och pistage är nya för mig som dekoration, rosépepparn är ju så vacker i sina olika rosa toner!
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nya för mig med. Men har redan fått mersmak! :-)

   Radera
 3. Så fint du har hittat och denna rosépeppar är verkligen dekorativ. Ja, man längtar nästan efter lite rugg nu, efter alla soliga dagar som varit.
  Himla skönt med ditt växthus där växterna kan stå och vänta tills nästa köldknäpp. Ha en fin vecka!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!