tisdag 15 november 2016

Genom fönstret

Att det blev så vintrigt och kallt redan i november kan man ju ha delade åsikter om, men nog har det varit vansinnigt vackert med all rimfrost och snö. I söndags tänkte jag att jag skulle passa på att utnyttja dagsljuset och fotografera lite grann i trädgården, men som den fryslort jag är ville jag helst hålla mig inne i stugvärmen. Den enkla lösningen blev att fotografera från köksfönstren, hihi!

Den första bilden är tagen från fönstret på södersidan, till höger bort mot den hörnan av trädgården som ligger längst ner i backen mot vägen på framsidan. Där står fågelbadet i gjutjärn kvar ute, och i bakgrunden skymtar vår ena jättebuxbom, som säkert är tre meter hög. (Om inte mer.) De nakna träden är två små körsbärsträd. Ligusterhäcken ska dölja nätet i framtiden, men det går ganska sakta...


Snett ut till vänster från samma köksfönster ser jag hur alabasterdamen Putte sitter och vintersolar i födelsedagskostymen. Snäckdammen (som är tillverkad i något slags surfingbrädmaterial i glasfiber, och som förmodligen är makens allra mest betydande loppisfynd) är tömd och ligger upp-och-nervänd i rabatten under vintern. Jag gillar den ärggröna färgen!


Bilden här nedanför är tagen ut genom det lilla fönstret över diskbänken, som vetter ut mot baksidan av huset. Där hänger det fortfarande ett och annat äpple kvar i det gamla äppelträdet. Dekorativt!


Allra längst ner i trädgården på baksidan skymtar jag två gamla rödmålade trädgårdsstolar, som får stå ute året runt. Det är trevligt med något att fästa ögonen på i siktdjupet, och det röda brukar göra sig extra bra mot snön.


Redan idag har temperaturen vänt och börjat stiga uppåt igen. Det har regnat hela dagen, och rimfrosten och snön är tyvärr en saga all. Lite synd ändå. Även om jag som sagt är en fryslort och egentligen inte gillar vinterkyla, så får jag ändå erkänna att det är bra mycket vackrare när världen är lite vit. 

P.S. Nu är det exakt en månad kvar av Trendrums tävling om Sveriges bästa inredningsbloggare, och jag ber att få tacka allra ödmjukast för alla röster jag redan har fått. Rösta gärna HÄR, eller på någon av de andra fina bloggarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!