måndag 14 november 2016

Rött och grönt

När det är minusgrader ute går det inte att ha krukväxter ute på glasverandan. Sålunda fick jag lyfta in mina murgrönebågar häromveckan, så nu får de övervintra i sovrumsfönstret istället. Krukväxten jag redan hade där såg lite risig ut och hamnade i soporna, så det passade ju bra att bara kunna göra en liten rokad med växter jag redan hade.


Jag är fortfarande smått förälskad i de där härligt grönglaserade krukorna, som jag köpte i fina butiken En liten bit av Medelhavet när vi körde genom Hammenhög en dag i sommar. Jag önskar nästan att jag hade köpt fler, men det kan väl tänkas bli nya utflykter ner till Österlen nästa sommar igen.


Med gröna krukor i fönstret och mina nya röd- och vitmönstrade påslakan från IKEA ibäddade i sängen blir det nästan lite juligt i sovrummet. Lite tidigt kanske, men jag visslar och låtsas som ingenting. Och så här stylat och fint i sängen som bilden visar, har vi det alltid om vardagarna, hihi!


När jag tänder min bollslinga blir det minsann ännu juligare. Fast den hänger faktiskt uppe året runt, för jag tycker det är så himla mysigt med lite ljus där i hörnan. Om inte annat tar slingan uppmärksamheten från de utanpåliggande vattenrören lite grann. (De leder upp till ett element i gavelrummet på vinden.) Gardinen är alltid upprullad lite så där på sniskan. Den tjänstgör som rullgardin om nätterna. Inte världens bästa mörkläggning på sommaren precis, men vi har vant oss. 


Fönsterbrädan i marmor är himla trevlig, tycker jag. Vi har likadana i hela huset, och det var smeden som bodde i huset före oss som kostade på sådana i alla rum. Exklusivt så det förslår. Vi tackar och bockar!

8 kommentarer:

 1. Tycker ert sovrum ser mycket ombonat och hemtrevligt ut.
  ......och de gröna krukorna lade jag märke till innan jag läste texten!
  Jättefina är de.
  Både färgen och modellen.
  Kanske får bli en liten tripp till Hammenhög även för mig i sommar.
  De fanns i fler färger antar jag?

  Ha en fin kväll,
  kram Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fanns mängder av krukor i alla tänkbara modeller och färgsättningar! Helt klart värt ett besök, om du är i krokarna. Och man kan fika i den fina trädgården också!

   Radera
 2. Så fina lakan, får nog ta en tur till Ikea innan jul!
  Ljusslingor har jag flera stycken året om, inte för att de tänds på sommaren men de är en fin detalj.
  Ha det fint!
  Kam Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ljusslingor vill man inte vara utan. Och inte nytvättade lakan heller, hihi!

   Radera
 3. Fint :) fönsterbänkar i marmor var standard i hyreslägenheter på 70-talet och inte så märkvärdigt faktiskt:)
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Länge leve 70-talet! Det var ett extra fint årtionde, på mer än ett sätt! ;-)

   Radera
 4. Sådär stylad är vår säng också 99 % av tiden - reality rocks!
  Kram Elin

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!