onsdag 28 december 2016

Mellandag i Malmö

Jag hade ärende till Malmö idag och fick sällskap av maken. Ofta kör vi in till Hässleholm och tar tåget därifrån, och så även idag. Tidsmässigt vinner man inte alltid så mycket på att köra bil hela vägen, och det himla smidigt att slippa krångla med parkering. Dessutom är det skönt att slippa ge sig ut i mellandagstrafiken. 

När vi kom fram började vi med ett besök på Malmös nya saluhall, där vi käkade smarrig lunch med svärmor och Amerika-svägerskan. Jag älskade den gamla saluhallen med (fast den var onekligen både sliten och ganska sunkig mot slutet innan den stängdes ner), men den nya är helt klart mycket fräschare och har ett superfint utbud av godsaker att äta både på plats och att ta med hem. Helt klart ett besök som gav mersmak!


Sen vandrade vi genom Gamla Västers charmiga kvarter, som verkligen tillhör Malmös charmigare områden. När vi lämnade "Glesbygd" på förmiddagen var det -5 grader och härligt kall och klar luft, men i stan var det plusgrader och dimma. Jag var lite för varmt klädd, kände jag...


Väggmålningar är alltid roliga att fotografera. Den här tillhör onekligen en av de färgstarkare jag har sett, tror jag. Vad är det som händer i bilden, egentligen?


Måsarna i Malmö är samarbetsvilliga. "Sitt stilla och posera nu," säger man till dem och så gör de det. Folkvana så det förslår. Eller kanske bara fåfänga?


Efter mitt ärende (tack och lov var doktorn på plats för min rutinkontroll idag, hihi!) slank jag in på Noa Noa för att kolla in rean där, men annars blev det inte så mycket shopping för min del. Efter en kopp kaffe hemma hos svärmor (som bor väldigt centralt) traskade vi tillbaka genom stan mot centralstationen igen. Utanför Caroli City lyste det fint i eftermiddagsmörkret.


Och en gul reklamskylt i retrostil blir man ju alltid glad av. (Fast hur kaffet smakar har jag ingen aning om.)

Nu har vi landat hemma igen, och gissa vad jag har på mig? Min fleecepyjamas, så klart! Nu behåller jag den på ett bra tag framöver. Kanske ända till nyår, hihi!

P.S. Dagens bilder är fotade med mobiltelefonen, men det gick ju bra det med. D.S. 

2 kommentarer:

 1. Länge sedan jag strosade runt i Malmö, nya saluhallen känns iaf som ett måste nästa gång. Just Poms Mackor ägs av sambon till en gammal barndomsvän/klasskamrat till mig.
  Fortsatt fin kväll!
  Kram Marie L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket roligt sammanträffande! Det var goda mackor, kan jag lova!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!