torsdag 15 december 2016

Novemberkaktus

Novemberkaktus eller julkaktus? Ja, det där blandar man nog ihop ibland. Iallafall jag. Nu har jag tagit tag i min okunnighet och googlat fram svaret. Jag kom fram till att det nog förmodligen är novemberkaktusar som står i mitt köksfönster, för till skillnad från julkaktusen har de nämligen sågtänder på grenarna, och så hänger de inte lika mycket. Julkaktusar lär ju dessutom bli mer och mer sällsynta, så om man har en sådan hemma är den nog nästan att betrakta som rena rama antikviteten.


Rosa till jul hör kanske inte till vanligheterna, men jag tycker att de där karamelliga blomknopparna är så himla fina. Och rosa passar ju så himla bra med grönt. Lite som i mina rabatter om sommaren. Nu längtar jag till sommaren...

P.S. Idag tror jag det är sista dagen man kan rösta i Trendrums tävling "Sveriges bästa inredningsbloggare." Om du har ett Facebook-konto får du gärna kika in och rösta på mig eller på någon annan av de fina bloggarna. Man kan rösta på flera om man vill, men bara en gång per blogg. Du hittar  direkt till Fröken Gröns blogg om du klickar HÄR! D.S.

4 kommentarer:

 1. Då har jag nog också en novemberkaktus, är så rädd om den, har klarat den sen förra julen och det är rekord. Den har rosa blommor och jag tycker visst att rosa passar till jul, ville ha en rosa julstjärna men de var slut när jag kom till affären.
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de rosa julstjärnorna är himla fina! Funkar ju fint långt in i januari med. Kanske ska skaffa mig en sådan att sätta på köksbordet. :-)

   Radera
 2. Röstat :)
  A-K i Värmland

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!