lördag 17 december 2016

Tändsticksfår

Mitt nya favoritjulpynt är ett antikt litet tändsticksfår. Det är tillverkat i Tyskland på 1900-talets första hälft och kallas Putzlamm på tyska. Just det här fåret har antikt glitter runt halsen, men jag har sett att halsdekorationen finns i flera olika varianter. Jag skulle kunna tänka mig en hel liten fårfarm!


Fåret är bara 5 cm högt, så man får akta sig så att man inte slarvar bort det. Jag har ställt det på en liten zinkbricka tillsammans med några paradisäpplen, en buxbomkvist och några små hållare med julgransljus. Det blev ett fint litet julstilleben, som man kan bära med sig runt på olika ställen i huset.


Har man tur kan man säkert hitta sådana här tändsticksfår på loppis, fast sannolikheten är kanske inte så stor, eftersom de är rätt populära. Om inte annat brukar de dyka upp på Tradera mellan varven, fast där kan det nog löna sig att vänta till våren istället, eftersom slutbuden tenderar att bli ganska höga så här i december. Fast vill man ha ett på studs kan man ju alltid önska sig ett i julklapp!

5 kommentarer:

 1. Dagens sötchock - grattis till fyndet !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Åhhh vill ha! Ska kolla på Tradera efter jul, tack för tipset...
  Vinterkram från Titti

  SvaraRadera
 3. Har varken sett eller hört talas om det lilla fåret men det är ju underbart sött. Nu måste jag kolla efter ett litet Putzlamm.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Så rart men akta ljuset!
  Trevlig fjärde advent önskar
  Skorpan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!