torsdag 8 december 2016

Var är krukan?

I de vita krukorna på fot på glasverandan brukar jag ha murgröna på sommarhalvåret och något köldtåligare på vinterhalvåret. I söndags skulle jag piffa till det lite och sätta två små julenar i fönstret, men då var plötsligt den ena krukan puts väck. Jag har letat och letat, men den är fortfarande borta. Var i allsindar har den tagit vägen?


När jag rotade efter krukan som bäst, så hittade jag min fina stjärna i ärgad kopparplåt (som säkert är färgad zink eller liknande), och den passade ju utmärkt att hänga på en av krokarna i verandataket. Det blev lite läckert med den mörka kontrasten i den övrigt väldigt ljusa miljön.


Om man vinklar kameran lite mer till vänster, så ser man inte att den där krukan fattas, hihi! (Bloggfusk när det är som bäst.) Den större enen har fått flytta utomhus, och det vita krukstället har också redan "försvunnit" till annan plats i huset. Hon är en ombytlig fröken, den där bloggerskan.


Jag får väl leta vidare efter den försvunna krukan, nu när jag är hemma i dagsljus ett par dagar. Kanske har jag ställt den i ladan. Kanske ligger den i någon kasse på vinden eller i källaren. Kanske hittar jag rentav fler saker som jag har tappat bort eller glömt att jag hade, när jag ändå är igång och rotar. Ibland undrar jag om jag har varit en guldfisk i ett föregående liv. Mitt minne är himla bra, men väldigt kort...

1 kommentar:

  1. Du har så härliga saker! Stjärnan är ju en klenod. Hoppas du hittar krukan, har du kollat i växthuset?
    Ha det fint!
    Kram Eva

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!