tisdag 17 januari 2017

Fikon som vaknar

Nere på bordet i tvättstugan spirar våren, för där börjar fikonträden vakna till liv och skjuta nya knoppar. På det större av träden har det redan utvecklats ljusgröna små blad. Så hoppfullt det ändå är att något som har sett så dött och trist ut ändå visar sig vara så fullt av liv! 


Den större plantan köpte jag på Löddeköpinga plantskola i maj förra året, och sen fick den stå inne i växthuset hela sommaren. Där trivdes den uppenbarligen, för den bar faktiskt frukt redan första säsongen, och det har redan börjat bildas små fikon på några av grenarna. 


Den mindre plantan (som jag fick av fina floristfröken F, efter en "städning" på byns finaste lilla blomsteraffär i höstas) ser för tillfället mest ut som två döda pinnar på bild, men tittar man på nära håll så ser man att det minsann är fullt med små knoppar på den också. Jag skulle nog behöva beskära den lite, så att den grenar sig. Är det för sent att göra det nu, när den redan har börjat vakna?

3 kommentarer:

 1. Kul att du har fått små frukter på ditt fikonträd! Jag har ett som jag köpte på sensommaren för en billig peng. Det har inga frukter men många blad har slagit ut. Hoppas jag kan hålla det vid liv.
  Kam Eva

  SvaraRadera
 2. Åh så fint med fikonträd!

  SvaraRadera
 3. När jag såg ordet fikon fick jag brått. Har skott som jag fått av min svåger och som jag glömt att titta till på länge. Dina har så fina fräscha blad och hoppas hoppas att det kanske finns en antydan till grönt hos mina stackare i källaren. Tacksam att ditt inlägg påminde mig.
  Allt gott!
  Anna-Karin

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!