måndag 16 januari 2017

Köksgardiner på plats

I lördags kom de nya köksgardinerna äntligen på plats; färdigsydda kappor för 99 kronor från ett postorderföretag. Föga förvånande blev det grönvitrutigt tyg igen, för på Solhäll är vi konservativa och vågar oss inte på några nymodigheter, hihi! 


För att de skulle funka i våra fönster fick jag sy om dem lite grann. Till fönstret ovanför diskbänken (som inte kom med på bild för att det såg så tråkigt ut när disken stod på tork precis framför) fick jag kapa dem på både längden och bredden, men även i det stora fönstret fållade jag upp kappan en bit, för att få in mer ljus. 


Det var egentligen ett grönt band påsytt nertill på kapporna som jag övervägde att behålla, men till slut gjorde jag det extremt enkelt för mig och lade upp dem i den änden ändå. Att sy är nämligen inte min starka sida, och det var ändå minst jobb med att behålla den färdigsydda kanalen. Det var nog så pilligt för mig ändå, hihi!


Det blev riktigt vårfräscht och fint, får jag säga. Jag passade på att ta några bilder när solen lyste in i köket igår. Att fotografera i motljus är inte det lättaste, men jag hoppas ni ser på ett ungefär.


Ikväll börjar vårterminens körövning, så nu är jag snart på språng igen. Körsång är bättre för hälsan än vitaminer, kan jag lova. Prova det, så får ni se!

3 kommentarer:

 1. Ja, men se där, de var ju som klippt och skurna - och lite omsydda - för ditt kök! Grönt och skönt! Och vilken söt nåldyna!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 2. Vilken häftig nåldyna! Varför hittar jag aldrig roliga saker på loppis???
  Du måste vara nöjd med gardinerna, ser så fint ut i ert trevliga kök!
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Hur fint som helst! Personligt med råge som alltid hos dig.
  Skorpan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!