tisdag 31 januari 2017

Hopplock och ny vas

Veckans blommor är ett hopplock av förra veckans bukett och några rosa vaxblommor som jag hade i kannan på kökshyllan. En man-tager-vad-man-haver-bukett, helt enkelt. Fast det blev ju bra det med.


Jag gillar ju småblommigt, så jag har upptäckt att vaxblommor är riktigt fina. Rosa sådana i synnerhet, och så gillar jag de där små rödaktiga "bären" som sitter på kvistarna. Anemonerna från förra veckan är fullt utslagna och lite på gränsen till överblommade, men vackra fortfarande. På mattram-kvistarna fick jag pilla bort en massa vissna blad, men jag fyllde ut med annat grönt så det märks inte så mycket. 


Den gröna vasen är ny sedan i lördags och kommer från Blomsterlandet. Och ja, det kan absolut vara så att jag spontanköpte den bara för att den var grön. Bra modell, iallafall. Det är ju inte alltid man har så många blommor, och då kan det ju vara bra med lite smalare "hals". 


Tänk så mycket det gör för vardagsvälbefinnandet med lite färska blommor hemma. Och gör man som jag och plockar ut det som går att återanvända vecka för vecka, så behöver det ju inte bli så farligt dyrt heller. Fast får jag välja att lägga "veckopengen" på blommor eller en flaska vin, så är valet inte så svårt, hihi! Sån är jag, tralala.

P.S. Hej Skatteverket! Vasen är betald ur egen ficka. Ingen gratis-sponsring här inte. Tyvärr...

2 kommentarer:

  1. Du har plockat ihop en vacker bukett och vasen är fin i sin form.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Det var ett fint hopplock och fin vas! Jag håller helt med dig, jag lägger hellre en slant på vackra blommor än vin:) Och det gör så mycket med en vacker bukett eller några vårlökar på bordet.
    Kram/Nettan

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!