måndag 30 januari 2017

Dagarna blir längre

Nog kan man konstatera att dagarna blir längre och längre. När jag kom hem idag var det fortfarande ljust ute och den tända ytterbelysningen behövdes verkligen inte alls. Hurra, säger jag för varje extra minut av dagsljus! Jag gick in och hämtade kameran och passade på att knäppa några bilder utomhus. När hände det senast? 


Som ni ser har vi snöfritt i nordöstra Skåne, men i kopparbaljan på baksidan ligger det iallafall ett rejält tjockt isflak och guppar. Annars är det mossigt grönt överallt; både i gräsmatta och på husvägg och på uppfarten. Den där sorgliga uppfarten, alltså... Den måste nog definitivt bli ett av projekten år 2017


Nere i köksträdgården påminns jag om hur slarvigt jag plockade undan i höstas. Det finns fortfarande grejer som står kvar ute, och höstlöven som jag bäddade ner i pallkragarna har blåst över kanten för länge sen. Fast för mitt inre ser jag hur det prunkar av alla grönsaker och härliga blommor som jag ska så när frosten går ur marken.


Inne i växthuset står otömda krukor som också väntar på våren. Då tömmer jag hela rasket och skurar rutorna med T-röd och vattenslang. Fast vemodigt och visset kan också vara vackert på sitt sätt. 


Nu har vi en dag kvar av januari, och sen kommer ett föredömligt kort februari. Håll ut, vänner! Våren är här fortare än vi anar. Tack gode Gud för det.

12 kommentarer:

 1. Nu tyckte jag iofs att din köksträdgård är rätt så välstädad. Du skulle se min... Eller nä, det får du inte. Du skulle avskriva mig direkt som trädgårdsgalning och bara kalla mig galning. :-)
  Du har så fint så! Och snart är det vår. Jippi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då kan vi bilda en trädgårdsgalning-klubb, hihi! Hade jag vänt kameran åt det andra hållet så...

   Radera
 2. Så underbart att det blir ljusare för varje vecka! Jag blev nyfiken på var den nyöppnade antikaffären i Tyringe ligger?!
  Kram Marie L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ligger inhyst i en blomsteraffär som ligger på den gatan där man kör under järnvägsviadukten. Samma gata som den andra antikaffären. Om jag minns rätt...

   Radera
  2. Aha ok, tack! Då ska jag kila in där nån gång.

   Radera
 3. Snart prunkar det igen i dina fina köksträdgård och växthus !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 4. Ja tänk att tom till mellersta norrland har ljuset återvänt, så härligt trots att det ligger mycket snö kvar länge än. Men våren är också ljud - varje morgon hör jag fåglarnas kör!
  Ljuvligt!
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, så härligt med fågelsång! Här vaknar vi mest av kråkornas steppande på plåttaket. Inte lika charmigt...

   Radera
  2. Hahaha dagens skratt :)
   Tack för det ��

   Radera
 5. Ja visst blir dagarna längre och solen har visat sig flera dagar på rad, härligt.
  Här är egentligen inte särskilt mycket snö men det är ett lager så det täcker marken i alla fall.....eller....TÄCKTE för nu har det faktiskt töat bort lite så asfalten kommer fram på cykelvägarna.....det känns mer som i mars men får se om det kommer nån mer snö här, man vet aldrig.....
  Jag har faktiskt nästan lust att dra fram lite trädgårdsböcker och tidningar och börja blä i....;)
  Ha en fin dag! Kram/Nettan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sol låter ljuvligt. Önskar att den hittade hit.

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!