tisdag 3 januari 2017

Rosa och grönt

Det är min sista semesterdag, och jag kör en blandad kompott av aktivitet och inaktivitet. Ena stunden tassar jag runt och plockar bort julgrejer, andra stunden sitter jag i fåtöljen, degar framför datorn eller tittar på TV. Fläckvis är det nu riktigt vårigt och fint i stugan, som till exempel detta lilla stilleben på hyllan ovanför spisen (återskapat på glasverandan för ljusets skull). 


I farmors gamla benvita kanna har adventsgranen (eller vad som var kvar av den) fått ge vika för en liten bukett med sådana där rosa blommor som nog egentligen är tänkta att fylla ut tulpanbuketten med. Gud, vad man vill ha rosa nu! Och grönt, så klart. Melongröna tuggummin, till exempel. Jag älskar ju att inreda med godis. Ibland (ganska ofta faktiskt) låtsas jag att jag bor i en gammaldags godisaffär. Så där som i en av Krakel Spektakel-böckerna, om ni minns.


Ute snöar det faktiskt idag. Och om ni undrar, så har jag naturligtvis redan klickat hem nya gardiner till köket. Det blev de HÄR (klicka på länken). Rädslan av att sitta med julgardiner efter trettonhelgen tog överhand, och 99 kronor gjorde som sagt att det kändes värt att chansa. Hittar jag något jag hellre vill ha under våren, så kan jag ju alltid byta. 

Kanske man borde börja fundera på rena kläder och sånt till imorgon. Och att leta efter jobbnycklarna. Nu får jag nog lyfta på rumpan och aktivera mig en stund. 

3 kommentarer:

 1. Gardinerna kommer säkert att bli utmärkta. Frågar mig dock vad dobby-vävt betyder. Dobby är väl en liten eländig figur i Harry Potter?! Nåja, du får återkomma med bilder när de kommit på plats.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 2. Ser ut som en riktig sommarbukett i kannan, fint!
  Tror att gardinerna blir jättefina, de liknar ju faktiskt de förra. Och priset är ju himla bra.
  Ha det fint när du börjar jobba (jag är igång för fullt och det är så roligt)!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Ögongodis! Även riktigt godis! Vad vackert med karameller (eller tuggummi) i fin glasburk. Njuter av vackra bilder. Glad trettondagsafton..eller säger man ens så? KRAM från Lena i Bankeryd!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!