måndag 2 januari 2017

Köksgardiner

Redan när jag hängde upp julgardinerna och slängde mina vanliga grön-och-vitrutiga köksgardiner i tvätten, så såg jag hur sorgligt solblekta de hade blivit nertill. Strax ovanför den vita spetskanten var de alldeles gula och fula. Dags att skaffa nya, med andra ord. Men var? De gamla gardinerna är köpta på Pingstkyrkans loppis i Karlskrona, så jag lär ju inte hitta exakt likadana. 


Jag behöver två kappor, eftersom det även sitter ett litet fönster ovanför diskbänken. Min mamma var snäll och sydde om en av de loppisfyndade kapporna så att den ena passade här, men jag tror att jag nog skulle klara av att sy om nya gardiner på egen hand. Det är nog ungefär så långt mina symaskinskunskaper sträcker sig...


I december har jag haft julgardinerna uppe, så jag har inte behövt bekymra mig så mycket. Men nu vill jag städa bort julen, så idag fick jag ägna större delen av dagen åt att jaga nya gardiner, eller iallafall tyg till gardiner. Jag har flängt runt i Kristianstad på alla tänkbara ställen, och även på ett second-hand-ställe som brukar ha mycket textilier, men utan resultat. 


Det är nog helt enkelt inte så inne med "tantgardiner", hihi! Jag ger mig dock inte, utan gör ett nytt försök på andra ställen senare i veckan. Att köra gardinlöst är nämligen inte riktigt min grej. Sen finns det ju alldeles säkert färdigsydda gardiner att köpa på webbshopparna på nätet, men då vet man aldrig exakt vilken nyans det är på färgen. Fast för 99 kronor kan det ju vara värt att chansa, hihi!

8 kommentarer:

 1. Åh, ditt mysiga kök! Och vilket julbord!
  Tror nog du hittar gardintyg om du letar vidare. Solen bleker gardiner så mycket tyvärr. Gardinlöst är inte heller min grej, vill ha det ombonat.
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt redan "klickat" hem två färdigsydda kappor från Haléns i grönt och vitt. Vill ju ha nya gardiner NU, hihi! :-)

   Radera
 2. Bra med handlingskraft, och blir det inte bra kan man ju alltid byta igen. och igen...:-)
  Jag gillar för övrigt också grönrutigt, har precis sytt ny sängkappa och sänggavel i "gingham-rutigt".
  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Ginghamrutigt" fick jag googla, minsann. Men det var snyggt! :-)

   Radera
 3. Jag MÅSTE bli bättre på det där med gardiner, för det ser ju så ombonat ut! Ditt kök är verkligen välkomnande och mysigt (snygga skärbrädor också!)
  Ha en glad vecka!
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. En glad vecka och god fortsättning på 2017 önskar jag dig också! :-)

   Radera
 4. Linslöjden i Bräkne-Hoby har mkt att välja på..����
  Hälsningar Ia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, Ia!
   Det ska jag komma ihåg när jag har vägarna förbi någon gång.

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!