onsdag 11 januari 2017

Vårkänsla på ett snöre

När jag tog ner alla julkort så blev det lite tomt och tråkigt på murstocken i hallen. Eftersom vi inte vill borra direkt i murstocken funkar det inte att hänga upp vad som helst, men idén med att hänga grejer i klämmor på ett snöre är ju enkel och bra. Lite vårkänsla ville jag också ha, så jag köpte en billig flora på Tradera och skar ut ett par sidor ur den. 


De små metallklämmorna hade jag redan hemma. De har suttit på en stålvajer med sugproppar (från Granit), men vajern var för kort så jag pillade bort klämmorna och trädde upp dem på ett grönt bomullssnöre istället. Sen var det bara att välja ut några bilder och hänga upp dem. Det blev ju verkligen vårkänsla på ett snöre!


Sen drabbades jag verkligen av vår-feeling och pyntade loss med extra allt, haha! Det blev nästan ett litet påskstilleben på bordet när jag var klar, med både hare, ägg och videkissar. Fiolfikusen till vänster har jag redan flyttat tillbaka till stället där den vanligtvis står, får annars kommer vi inte in i städskåpet. (Inte för att vi är där så ofta, men...) Den blev fin på bild, iallafall.


Tanken var egentligen att jag skulle lägga några små urblåsta vaktelägg på mossan, men jag hade inga sådana hemma, så det fick bli ett vanligt hönsägg från skafferiet så länge. (Man tager vad man haver!) En antik grön "fönsterbräda", köpt på marknaden i Degeberga i somras, får bidra med lite extra grönt lutad mot den vita väggen. Den gamla ullsaxen plockade jag in från planteringsbordet.


På den lilla hyllan under bordet ligger en trädgårdsbok och två gamla sånghäften med vackert blommiga framsidor. Och så den fina skylten som min hemliga tomte kom med. Träskorna är riktigt gamla och har gått runt någonstans i Finland en gång i tiden. Den gröna plåtlådan hittade jag i vaskskåpet. Den innehåller diskborstar, men är ju så snygg i färgen att den gott kan få stå framme ett tag.


Det lilla bordet är för övrigt ännu en sådan där tillfällig lösning som verkar bli permanent. Egentligen skulle jag vilja ha ett litet halvmånebord här, eller ett smalt men högt träbord, men alla bord jag har hittat har varit för djupa och har stuckit ut i gången för mycket. Jakten fortsätter...


Ja, det här är väl ungefär allt jag har åstadkommit idag. Det är snöstorm ute, så jag håller mig helst inomhus. Snart ska vi steka lite pyttipanna, så då ryker nog det där ägget, haha! Jag får väl hitta något annat att lägga dit istället.

6 kommentarer:

 1. Helt underbar hare.....så läcker... ja allt ser ju bra ut;)

  SvaraRadera
 2. Den haren skulle man vija ha.

  SvaraRadera
 3. Så fint du har gjort. Jag har alla de böckerna så kanske man skulle göra något kul av dem.
  Kanske jag apar efter men jag har ju inga fin klämmor.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 4. Så trevligt det blev! Lite påskfeeling bidde det allt med haren, men vad gör väl det? Snöstormiga dagar behöver livas upp. :-)
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 5. Blev superfint och vilken bra idé att skära ut bilder ur en Florabok !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 6. Jättefint med blomster på snöre! :) Och även bordet med diverse pynt blev fint. Man blir glad av er hall med grönt och gult!
  Kram/Nettan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!