onsdag 1 februari 2017

En sväng på stan

Maken och jag upptäckte att våra pass gick ut nu i januari, så idag när vi ändå var lediga båda två passade vi på att åka in till Kristianstad och fixa nya hos polisen. Av förra årets kaos på passexpeditionerna runt om i Skåne märktes ingenting; vi var de enda som var där. Det där med att man måste försöka hålla ansiktsuttrycket neutralt på bilden resulterade i att jag kommer att få ett pass som ser ut att tillhöra en surpuppa, haha! Tur att jag inte behöver visa det så ofta.

När vi ändå var i krokarna drog vi på stan en sväng. Maken handlade byxor och jag skruttade runt på mitt håll en liten stund. Torghandeln kan man ju alltid hänga vid; tänk så mycket vackert på ett enda ställe! Dock köpte jag ingenting här den här gången. (Undrens tid är visst inte förbi...)


Jag slank inom ett av de stora varuhusen för att sniffa på parfymer. Det där med "luktegott" är lite svårt, tycker jag. Det mesta lukar alldeles för starkt och alldeles för parfymigt för min näsa. Men lukta gott vill man ju, så istället hittade jag en calming bed and body mist från Rituals som kändes alldeles lagom. (Hel-och-ren-doft, ni vet.) En flaska badskum från samma märke slank också med i påsen, så nu blir det extra lyxiga söndagsbad framöver.


Vi har letat sopptallrikar i flera år. Det finns det i och för sig gott om på loppis, men vi har inte hittat någon modell som är tillräckligt djup och som har en rejäl bräm att till exempel lägga ostsmörgåsen eller senapen på. På en av porslinskedjorna insåg vi att Swedish Grace från Rörstrand numera finns i just en sådan variant, och eftersom jag redan sedan tidigare var förälskad i både mönstret och den ljusgröna färgen ('Äng'), så fanns det inte så mycket mer att fundera på. Vi köpte bara två till att börja med (det är ju inte loppispriser som gäller precis), men får köpa på oss fler efter hand.


Sen gick vi till Rosegarden och åt mumsig lunchbuffé. "Neo Asian" kallas maten här, och jag får säga att det absolut är ett av de bättre ställena i stan. (Eller vad säger du, farsan?) Fräscha råvaror, välkryddat och mycket att välja på av både sushi, kött, fågel, fisk och grönsaker. Något för alla.


Och så har de en mjukglassmaskin. Bara det! När vi egentligen redan var proppmätta efter all den goda maten, så klämde jag i mig TVÅ portioner mjukglass för säkerhets skull. MED friterad banan första omgången!


Märkligt det där, men jag tror att jag har en extra magsäck för glass. Det går liksom alltid ner. Jag åt visst så mycket att en av servitriserna fick fylla på maskinen när jag var klar, haha!


Och nu är vi hemma i stugan igen. Grått och mörkt är det ute, och man vill mest bara kura under en filt. Så det gör vi. Vi ju varit aktiva så det räcker för idag och så har vi lite paltkoma, om man säger så. Jag ska nog ta mig en liten tupplur och drömma om den där mjukglassmaskinen...

9 kommentarer:

  1. Rituals produkter gillar jag, fick lite olika av svärdottern i julklapp. Har också svårt för när det luktar för mycket, när jag går i mataffären känns det som vissa damer har hällt över sig doftvatten.
    Fina tallrikar ni köpt och mysigt att mitt i veckan ha en dag i staden och titta runt och äta gott.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig dag ni verkar ha haft! Jag blir riktigt avundsjuk. Själv har jag bara varit en sväng till biblioteket och agerat taxi åt äldsta dottern. Inte en enda mjukglass någonstans.
    Ha det fint!

    SvaraRadera
  3. Mjukglass rinner ju ner mellan de andra matbitarna! ;)

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig dag! Mjukglass är jag svag för också, men ibland är det mer tanken på det än när jag väl äter det... Och så ska det vara Engelholmsglass...(är inte heller sponsrad :-)
    Kram Elin

    SvaraRadera
  6. Åh tänk om det fanns sån torghandel här med massor av vackra buketter.....
    Jag tycker också om det porslinet men som sagt det kostar nån krona så det tar nog sin tid att samla på sig ett gäng men det kan det vara värt om man verkligen tycker om det. Lät som en härlig dag i alla fall! :)
    Kram/Nettan

    SvaraRadera
  7. Ett tips är att där ligger 6 st djupa tallrikar på Tradera, http://www.tradera.com/item/341137/274936242/-swedish-grace-ang-6-djupa-tallrikar-nya

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Det ska jag absolut kolla upp.

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!