onsdag 8 februari 2017

Hemma i stugan

Det har varit en grå och snöblåsig onsdag i "Glesbygd", och jag har varit ledig och hemma i stugan hela dagen. Nu så här framemot skymningen sitter jag här och undrar var i allsin dar tiden har tagit vägen. Förutom lite disk och småpyssel har jag inte fått speciellt mycket gjort. 


Jag började med en rejäl sovmorgon. Så gott det är att ligga kvar i sängen och dra sig! Jag är lite av en expert på det, faktiskt. Nästan som en tonåring, hihi! Sen blev det blåbärs-smoothie till sen frukost. Det där med att tugga på morgnarna är inte riktigt min grej, så drickbar frukost är bra. (Om jag inte bor på hotell med frukostbuffé, för då kan jag helt plötsligt äta som en häst...)


Jag stack ut näsan en kort stund för att sopa trappan och kolla brevlådan ute vid vägen, men usch vad det var gråkallt och blåsigt ute. Snön yrde ner från taken, och jag kände mig mest som en kinkig gammal hund som helst bara ville gå in i värmen igen. Så då gjorde jag det.


Jag hann iallafall konstatera att fotskrapan nedanför trappan var ovanligt snirklig och fin mot den snöklädda marken. 


Det fick bli en brasa i spisen och lite läsning istället. Här är det varmt och gott att sitta, kan ni tro! Och skräpigt på golvet, med ved och aska om vartannat. Att elda i spisen är inte världens mest hygieniska aktivitet, om man säger så. Tur att man inte är så pedantisk, hihi!


Den här onsdagen har alltså inte varit någon speciellt händelserik dag, men skön ändå. Nu vankas det stekt torsk och remouladsås till middag. Bara det!

3 kommentarer:

 1. Din dag låter verkligen som en ledig dag, så skönt att inte göra så mycket utan mysa vid brasan. Vädret har inte varit inbjudande alls idag, kändes inte alls roligt att sätta mig i bilen till jobbet. Men nu är det brasa och snart Lars Lerin, det är fint.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Låter som en riktigt skön dag! Trots busväder...då är det skönt att vara inomhus framför brasan. Ja det med veden ja, SOM den skräpar ha ha...men den gör gott för själen!
  Kram till dig denna snöiga dag...
  Titti

  SvaraRadera
 3. Men just så ska väl vissa dagar vara! Vilken fin fotskrapa! Jag känner mig lite halvruggig idag, varit ut med hunden på morgonpromenad men nu har jag landat här med en kopp te.....borde egentligen gå ut på en promenad själv också så man kan gå i rask takt...men...jag vet inte om jag vill, det var minus 9 grader och blåsigt så det bet rejält i kinderna.....kanske lite senare....
  Och visst kan det väl vara värt lite skräp om man fick elda i en fin kamin/spis.
  Kram/ Nettan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!