söndag 19 februari 2017

Nystädat

Jag är hemkär mest hela tiden, men allra mest älskar jag att vara hemma när det är nystädat i stugan. Ni vet den där känslan när man sitter i soffan och bara njuter av att det är dammfritt, att alla mattor är skakade ute i friska luften och att allt luktar såpskurat och gott. Just precis det gör vi nu!


Det går ju trots allt ganska snabbt att städa 76 kvm, bara man tar tag i det. Ännu snabbare går det när man samarbetar. Jag dammsuger och maken följer direkt efter med golvmopp och såpvatten, och lagom till att jag ställer undan dammsugaren är allt klart. Badrummet är också skurat och fräscht, och rena lakan i sängen blir pricken över i. Jag skulle kunna gå och lägga mig nu på studs, hihi!


Och lagom till att "blå timmen" faller utanför fönstren, så sitter vi där i soffan och känner oss nöjda. Att det brukar ta ca 1,5 dag innan dammet åter lägger sig på fönsterbrädorna och gruset hittar in igen, väljer vi att bortse från just nu. För NU och en stund framöver har vi världens renaste hus!


Ikväll kör vi en all-you-can-eat-spaghetti-night, för det kan vi ju vara värda efter allt slit och släp. Imorgon vaknar 50% av oss till en härligt ledig sportlovsvecka. Det är inte jag...

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag vill bara tacka för din mysiga blogg. Den är liksom som terapi för själen :)

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!