onsdag 17 maj 2017

Onsdag med semesterkänsla

På förmiddagen idag åkte vi och hämtade vår reparerade och servade gräsklippare. Nu är den trimmad, så bäva månde maskrosorna, moahahahaha! Fast någon klippning blev det inte idag. 


Vid lunch fick vi nämligen besök av svärmor och Amerika-svägerskan, som är hemma på besök. Av den sistnämnda fick jag en födelsedagspresent som jag inte kunde låta bli att öppna, trots att jag inte fyller förrän i augusti. Jättefina trädgårdsredskap med mitt namn inbränt i handtagen. Nu råder det ingen tvekan om vem som är trädgårdsmästare här, hihi!


Det har varit kvavt och alldeles stillastående ute hela dagen, och ännu nu vid 20-tiden är det fortfarande 20 grader varmt ute. För någon timme sedan gick jag en vattningsrunda i trädgården. 


Krukor och nysådda pallkragar blev genomvattnade. I växthuset har jag inte så mycket ännu; bara några paprikaplantor, ett litet fikonträd och cocacola-pelargonen. Till helgen ska jag plantera om mina små tomatplantor och ställa ut här.


Ett av våra rabarberstånd höll på att gå upp i blom. Jag skar av blomstjälken för att undvika träiga rabarberstjälkar, och nu får den stå och vara dekorativ i vattenkannan i växthuset istället. 


Äppelträdet på baksidan håller också på att slå ut i blom. Det är verkligen en av trädgårdssäsongens höjdpunkter! Trädet är gammalt och mossigt, men jag älskar det och hoppas att det orkar hänga med många år till framöver. 


Och så var ännu en ledig onsdag till ända. Det har nästan varit lite semesterkänsla idag, och imorgon och på fredag ska det bli ännu finare väder, så jag hoppas det kan bli några sköna trädgårdskvällar efter jobbet innan helgen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!