tisdag 20 juni 2017

Äggplanta, tomat och pumpa

Maken fick en fantastiskt fin present av sina elever på skolavslutningen i år: En äggplanta med en aubergine som nästan är redo för skörd. Lovely! Vi har planterat om den i en kruka, som vi har ställt inne i växthuset. Vi längtar redan efter första moussakan, hihi!


Mina egenodlade körsbärstomater tar sig jättefint i de nya plastkrukorna. Nu börjar det komma små tomater på dem allihop. Jag är ganska dålig på att äta köpta tomater, eftersom jag inte tycker att de smakar så mycket, men att äta växthusvarma tomater direkt från plantan är en helt annan sak. Ljuvligt!


Ute i köksträdgården har Halloween-pumporna tagit sig riktigt fint. Jag stoppade ner dem direkt i backen i det som tidigare var jordgubbsland, och de växer så det knakar. Kan man hoppas på två pumpor i år?


Imorgon åker jag på utflykt med jobbet till Mölle; ni vet "Mölle by the sea - å jag känner mig så fri". Där har jag nog inte varit sedan jag jobbade en sommar på ett pensionat i Arild någon gång i slutet på 80-talet, så det ser jag fram emot. Vi får se om kameran också får åka med. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!