måndag 19 juni 2017

Tervetuloa Suomi!

För några månader sedan fick jag en förfrågan från den finska tidningen Kotiblogit (typ Hembloggar på svenska) att bidra med en text till deras sommarnummer, vilket jag också gjorde. Idag låg den färdiga tidningen i brevlådan när jag kom hem från jobbet. Kul! 


Artikeln med tillhörande bilder sträcker sig över hela 7 sidor i tidningen. Jag skrev originaltexten på engelska, men den har blivit översatt till finska så jag har ingen aning om vad det står, haha! (De enda orden jag känner igen är falu rödfärg och mitt eget namn.) Temat var sommarinspiration, så jag skrev om det jag vanligtvis gör på sommaren: Jobbar i trädgården och springer på loppisar.
Jag plockade bilder från flera olika år, eftersom de ville ha ganska många att välja mellan. En del saker har hunnit ändra sig, men det mesta är sig ändå likt. Till och med grannens katt fick vara med på ett hörn! Han gillar nog också min trädgård, för han sover ofta middag här. 


Vad jag vet finns det ingen liknande tidning här i Sverige, men det kanske kunde vara ett kul sätt att hitta nya bloggar. Det återstår väl att se om några nya finska läsare hittar hit. Tervetuloa Suomi! 


Om någon händelsevis sitter och undrar vad det är för smarrigt jag har i burken på bilderna, så är det sommarens absolut mest läskande blandning: Hälften citronlemonad - hälften mineralvatten med citronsmak. Mmmmmmm, det smakar mera!

2 kommentarer:

  1. Men så roligt - vilken ära att få göra ett reportage i en tidning! Ser jättefint ut, o bilden på katten i korgen minns jag!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  2. Vad kul!!! Jag hoppas din trädgård och ditt hem kommer med i någon svensk inrednings eller trädgårdstidning igen !!! Kram/ Nettan

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!