torsdag 24 augusti 2017

En blommande vampyr och lite annat

I pallkragarna nere i köksträdgården har jag släppt kontrollen för länge sedan. Nu får det bli lite som det blir, liksom. Jag klipper förvisso fortfarande persiljaknippen och nallar en och annan remonterande jordgubbe emellanåt, men i övrigt börjar det mesta se lite smått övergivet ut. Spenaten har blommat över och är uppdragen för länge sedan, och sallaten börjar bli träig. Dillen är uppäten och morotsfröna kom visst aldrig i jorden överhuvudtaget. Ringkragarna har bringat mycket glädje under sensommaren, men nu börjar de också ge upp.


Krassen som växer direkt i jorden är iallafall fortfarande ganska frodig och fin, fast inte så där mörkgrön i bladen som man hade kunnat hoppas på efter en regnig sommar. 


I växthuset blommar min fådda chiliplanta 'Vampire' i ljuvaste lila. Efter provsmakningsincidenten som visades i senaste avsnittet av "Trädgårdstider" (förvisso en annan sort) lär jag ändå smaka med stor försiktighet, hihi!


Dahliorna levererar iallafall, och i köksträdgården funkar det faktiskt finfint med både gult och orange. 


På nattduksbordet ligger ett nytt nummer av både "Drömhem och Trädgård" och " Allt om trädgård", och på jobbet idag fick jag minsann en "Fixa Höst"-tidning av min kära skrivbordsgranne. Med andra ord är det nog dags att gå och lägga sig redan nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!