söndag 3 september 2017

Gräsklippning och målarverkstad

Vi har haft härligt väder i "Glesbygd" idag, med både sol och värme. Jag började förmiddagen med gräsklippning, eftersom mitt nysådda gräs växer och frodas så att det knakar. Under päronträdet är det fortfarande lite glest fläckvis, men fröna jag krattade ner förra helgen börjar ta sig. 


Sen burkade jag upp min nyköpta färg och började måla skåpet. Mintblått, som sagt. "Jag tror du har fått solsting" skrev min mor i ett SMS igår, hihi! Fast det blev faktiskt rätt fint, och blått funkar bra nere i källaren. Det där med att vänta på torktider är inte riktigt min grej, fast å andra sidan torkar vattenbaserad färg ganska snabbt. Lagom till att jag hade målat allt, så var de delar jag målade först torra nog för en andra omgång. 


Detta skåp, alltså. Inte det mest kvalitativa loppisfyndet jag har kommit hem med, om man säger så, men charmigt! Benen på skåpet var så risiga, så dem sågade jag faktiskt av. Kanske sågar jag till några nya klossar och skruvar fast undertill, fast vårt källargolv är så himla ojämnt att det nog kan löna sig att kolla hur det blir först. Lådorna är inte heller i så gott skick som man hade kunnat hoppas och var ordentligt tröga att få i igen. Handtagen var övermålade tidigare, men jag slipade av färgen och nu får de vara lite så där slitet naturella. 


När jag ändå hade målarkläderna på, så passade jag på att måla den där fuskfotogenlampan med matt svart sprayfärg. Det blev faktiskt snyggare så, tycker jag. Krukväxten (som jag redan har glömt vad den heter, men är det inte en aralia av något slag?) köpte jag med 50% rabatt i Osby igår. Den är som ett knotigt litet träd och får bo i en zinkhink i brist på kruka i rätt storlek. Hur kommer det sig förresten att man aldrig har krukor som passar, fast man har en hel lada full? Märkligt, det där.


Nu återstår inte mycket av helgen. Skåpet ska baxas ner i källaren, men sen är det dags att stänga "butiken" för idag. Jag har flera olästa tidningar som ligger på nattduksbordet och väntar på mig, så kanske blir det sängdax extra tidigt. Och imorgon börjar min kör öva för säsongen, vilket är en anledning så god som någon att längta till måndag, hurra!

1 kommentar:

  1. Hög charmfaktor på skåpet och det kommer säkerligen att fylla sin funktion på bästa sätt också.
    Ha det gott
    /Anette

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!