lördag 2 september 2017

Marknad, loppis och skåpfix

Efter frukost vandrade jag de cirka 200 meterna från vårt hus och upp till marknadsplatsen, där kommersen redan hade pågått för fullt i ett par timmar. Jag är snabb på sådana där tillställningar, och den här gången gick jag raka vägen till ett av blomsterstånden för att köpa några krukor ljung. Sen kände jag mig ganska klar och gick hem.


Efter en stund hemma hoppade jag in i bilen och körde runt på tre olika loppisar. Resultatet blev dock ganska magert: En vanlig terracottakruka modell större och två gamla plåtaskar till makens småplock. (Han konstruerar spel som hobby och använder askarna till markörer, tärningar och sånt.)


När jag ändå var ute och körde stannade jag på färgaffären och plockade med mig en burk färg till mitt fixa-upp-det-gamla-skåpet-projekt. Hör och häpna, men det blir inte grönt! Jag tycker att den nuvarande ljusblåa färgen är rätt charmig och vill nog behålla det ungefär i den stilen. Nyansen jag köpte heter 'Mint' och kommer från Alcro. Lika blå som på bilden är den inte riktigt, men ändå blå.


Sen åkte jag hem och slipade av hela skåpet med planslipen, skurade med linoljesåpa och ställde det på tork. (Observera den fiffiga lösningen med att använda skåpsluckorna som stöd.) Sen hade klockan hunnit bli rätt mycket, så målningen får vänta tills imorgon. 


Det är i ärlighetens namn ett ganska skruttigt skåp, kan jag meddela. Träet är lite murket på sina håll; ett av gångjärnen på den högra luckan hade nästan inte någonting att fästa i, haha! De utsågade benen är inte heller i bästa skick, så dem kanske jag sågar av helt innan målning. Å andra sidan är det ju tänkt som ett källarskåp, så det gör inte så himla mycket. Det är ju ändå roligt att hålla på och greja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!