måndag 25 september 2017

Höstanemoner

Att höstanemoner sprider sig som ogräs i rabatterna hör jag ofta från trädgårdsintresserade kollegor och vänner. Själv har jag inte alls haft den erfarenheten. Snarare är det så att de höstanemoner jag har planterat inte har gillat att vara i mina rabatter överhuvudtaget. Jag har skaffat nya plantor nästan varje år, men de har aldrig kommit igen året efter. Förrän nu, hurra!


Nu håller jag tummarna för att anemonerna ska sprida sig även i min rabatt, så att det blir ännu fler plantor nästa år. I min trädgård finns det nämligen gott om plats för växtvilliga blommor. Och så är den ju så ljuvligt vacker!

4 kommentarer:

 1. Jag fick höstanemoner av en vän, de växte som ogräs hos henne så hon ville lämpa över en del till mig. Men pyttsan, någon blomma har det blivit men de står och självdör. Undrar varför?
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Oj mina har tagit ca 15-20 kvm av gräsmattan och fortsätter att sprida sig in köksträdgården. Tänker gräva upp och göra mig av med ALLA

  SvaraRadera
 3. Nej, något ogräs är de sannerligen inte här heller. Men jag har i alla fall lyckats bättre med att få dem att överleva när de blivit planterade tidigt på säsongen. Problemet är ju att de inte alltid finns att köpa då. Jag köpte en planta på Löddeköpinge plantskola i somras, en Wild swan, som nu har knoppar. Vit framsida och lilastrimmig baksida. Hoppas mycket på den.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 4. Virkelig en pen blomst.
  Hilsen Inger

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!