söndag 10 september 2017

Höstsöndag

Söndagen började med en lång förmiddagsfrukost utomhus i ett soligt och riktigt varmt Skummeslöv. Framåt lunch packade jag mina små strandfynd och körde hem till skogarna i "Glesbygd" igen.


Med mig i bagageutrymmet hade jag också en stor fin betongkruka, som jag köpte på Tulipa Blomsterverkstad redan på vägen upp igår. Det var roligt att äntligen få tillfälle att besöka Mariettes fina lilla butik med tillhörande antik, även om stoppet blev ganska kort den här gången. 


När jag kom hem var det sol i "Glesbygd" också. Jag har tassat en runda i trädgården och njutit lite av det som är som allra finast just nu. Min mörkröda oxalis blommar så fint i sin "fågelbur". Den har varit frodig och fin hela sommaren, men är extra fin nu med de rosa blommorna mot det vinröda bladverket.


Jag tänkte sätta mig i däckstolen och vila en stund, men där var det redan upptaget.


Rudbeckian 'Magnus' blommar fortfarande så fint. Det är visst inte bara jag som tycker om den. 


Att det är höst i luften råder det ändå ingen tvekan om. Nu framåt sen eftermiddag känns det fint att få vara inomhus och pyssla lite grann. Jag har en bok jag vill hinna läsa ut, och kanske blir det även ett bad framåt kvällen. Höstsöndag är inte så dumt ändå.

2 kommentarer:

  1. Den klövern gills även här:)
    Ha det!

    SvaraRadera
  2. Jag har precis upptäckt den klövern och har planterat den i dag. Jag kom inte ihåg vad den heter. Tack för tipset på namnet. Det måste jag komma ihåg till nästa år.

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!