tisdag 5 september 2017

Land Art

När vi var på Sofiero förra helgen passade vi också på att gå en sväng i skogsområdet runt slottet, där det pågick en internationell Land Art-festival. Jordkonst (som det heter på svenska) har sitt ursprung i 60-talets USA och går ut på att skapa konstinstallationer ute i det fria med det material som naturen själv bidrar med. Enkelt men ändå vackert, och dessutom riktigt inspirerande för oss trädgårdsnördar. En sådan här "gärdesgård" av buntade slanor skulle jag absolut kunna tänka mig att ha hemma. 

 

Att göra en stenmobil känns ju också som något man skulle klara av att göra på egen hand. Nog är det något läckert över de svävande stenarna?


Att skapa små rösen av stenar gör jag redan här och där, men att lägga dem på höjden upp längs en gammal trädstam var en ny idé. Eller ser det mest ut som att det bokstavligt talat ligger en hund begraven här? (För det vill man ju inte...)


Mitt favoritinslag var de vackra girlanderna av vikta löv och andra växtdelar uppträdda på tråd, som hade spänts kors och tvärs över en liten bäck. Vilket tålamodsprövande jobb!


Vem som vann just den här tävlingen (för det var faktiskt en tävling) vet jag faktiskt inte, men Land Art känns onekligen som en konstform helt i min smak. Det här vill jag prova hemma!

1 kommentar:

  1. Visst var det fantastiskt - det bästa med hela besöket på Sofiero tyckte jag. Min favorit var också girlangerna över bäcken, men gillade även den slingrande "mossbäcken" :-)
    Kram Elin

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!