söndag 1 oktober 2017

Det blev ett höstbord

Vi har haft ganska blåsigt idag med, men betydligt mindre än igår. Jag har varit ute och stökat lite; bland annat pyntade jag på bordet på hörnan med grejerna jag inhandlade igår. Det blev ett riktigt höstbord, och min vana trogen maxade jag på med diverse annan "rekvisita" också. Ska 're va' ska 're ju va' rejält!


Jag plockade på mig lite av varje på plantskolan, sådant som jag tyckte var fint. En sån och en sån, ni vet. Som i en godisbutik. Bland annat blev det skimmia, silverek och en liten prydnadspumpa. Jag älskar den där nyansen av mörkare orange på pumpan!


Den lilla haren i rostigt gjutjärn fick också vara med. Inte så höstig kanske, men jag hade tyvärr ingen älg i mina gömmor, hehe!


I mina gömmor i ladan hade jag en fin gammal varmvattenberedare i koppar. Den kommer från farmor och farfars hus, där den hängde som prydnad på väggen. Jag stoppade ner några krukor med murgröna och silverek i den. Den är så läcker, och jag tänker att den faktiskt kan bli ännu finare om den får stå ute och ärga lite grann. Vill man ha den blank och fin kan man ju alltid putsa upp den igen.


I trätråget lade jag grön kuddmossa, och i den stoppade jag ner några krukprydnader på pinne i form av roliga svampar. 


Den lilla flugsvampen är ännu roligare. Det fanns tyvärr bara en kvar, men annars hade jag köpt fler. Jag älskar ju flugsvampar! Lite tomtebobarnen, så där.


Några vita och gröna prydnadspumpor fick också vara med på ett hörn, och en liten växt med röda bär (som jag har glömt vad den heter). Betongkrukan med taklök av något slag fanns på bordet sedan tidigare.


Några gamla krattor fick flytta hit från sin gamla placering vid laduväggen. Jag köper alltid gamla trädgårdsredskap när jag hittar dem på loppis, för de är ofta så himla dekorativa och roliga att bara ha som pynt. Skåpluckan i trä är också ett gammalt loppisfynd. Jag ställde den med baksidan utåt, för det var så vackert roströd nyans på träet på den sidan. Man vill ju ha mustiga färger på hösten! Min kollektion av gamla gjutjärnsben fick ligga kvar nertill. 


Jag ska städa av lite på kökstrappan och på det gröna planteringsbordet vid ladan och pynta upp lite där också, men det får bli en annan dag. Nu är det dags att ta kväller och ladda upp så smått inför en ny arbetsvecka. Skön söndagkväll önskar jag er!

4 kommentarer:

 1. Hyggelig mandags-morning -lesning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Inger, det var hyggelig att höra!

   Radera
 2. Så fint du höstpyntat på bordet . . den lilla haren var ju såå läcker!
  Man känner verkligen att hösten nu har kommit. . . regn & rusk här dag!
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Miranda Maräng; vilket ljuvligt bloggnamn!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!