tisdag 3 oktober 2017

Kunglig sommarboning

Jag hittade några bortglömda bilder från augustidagen på Sofiero, som jag bjuder er på idag. Det är ju ändå ett makalöst sommarställe som de kungliga hade en gång i tiden. Nu så här i oktobermörkret känns sommarfönstret med pelargoner på insidan och frodig grönska på utsidan extra lockande. Och den där jordgloben är ju bara så läcker! Brukade kung Gustav VI Adolf sitta här och titta ut i trädgården utanför, tro? 


Man får röra sig ganska fritt i den privata våningen på andra våningen på slottet. Nog är det en speciell känsla att man får tassa runt och titta i kungligheternas privata boning. För att vara ett slott är rummen ändå förhållandevis små och hemtrevliga; i flera av dem känns det som om husets invånare bara har gått ut en liten stund. Även om vissa dörröppningar är avspärrade med rep, så känns det lite grann som att man faktiskt är hemma hos någon. Tapeten i det här rummet hade gärna fått sitta på väggarna hemma hos mig. 


Det kungliga badrummet fastnade tyvärr inte på bild, men inspirationen var verkligen total där. Jag vill också ha vanligt fyrkantigt kakel och schackrutigt golv i två nyanser av grått! Det får det nog bli här hemma på vårt eget slott också, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!