lördag 25 november 2017

Adventsgris

Jag pep inom byns finaste lilla blomsteaffär på förmiddagen idag, där floristfröken F ordnade en enkel och lite spretig eukalyptuskrans till mig. Den ska jag hänga på vitrinskåpsdörren i gröna rummet, har jag tänkt. Sen bar det sig inte bättre än att jag kom därifrån med en adventsstake i form av en betonggris också. Den var ju så oemotståndligt charmig! Det blir en rasande stilfull advent på Solhäll i år, hihi!


Jag knäppte några bilder ute i smatten och insåg att det såg himla tråkigt ut med otända ljus, så jag fuskade lite och lånade några redan använda kronljus från takkronan i gröna rummet. Det blev fjärde advent direkt!


Granatäpplena handlade jag på City Gross. Det är ju så rasande vackert att pynta med! De vackraste exemplaren hade någon i personalen redan valt ut att använda som dekoration på porslinsavdelningen, men dem stoppade jag raskt i min egen kundvagn och lade sedan dit mindre attraktiva ersättningsfrukter från grönsaksavdelningen istället. Förlåt, City Gross!


Jag hann in en runda på Blomsterlandet också, men vad jag fick med mig därifrån får bli ett annat blogginlägg. Nu blir det lite lördagspyssel, lite kaffe och lite läsning. Så skönt med helg!

5 kommentarer:

 1. Först vill jag berätta att din blogg har roat mig många timmar idag, min "kärbo" påpekade det alldeles nyss. Jag hade nämligen glömt det viktigast av allt, eftermiddagskaffet, hihi. De gånger jag kollar bloggar, vilket jag inte gör så ofta så hamnar jag alltid hos finaste Fröken Grön. Tack snälla för att du delar med dig av det fina hemma hos dig. Alltid fantastiska bilder och dessutom trevliga texter. Att jag själv också är barnsligt förtjust i grönt, gult och gamla saker gör ju det hela ännu roligare så klart. Har kommenterat tidigare hos dig men nu var det ett tag sedan sist.
  Kanske kan jag komma med ett tips också! Värmeljus med batteri är som sagt inte de roligaste men ack så bra. Många ljus dessutom bra och till ett billigt pris har Rusta.
  18 st för 49.90, i en söt liten plastlåda det kallar jag extrapris det.
  Nu kan vi elda på!
  Ha det gott!
  Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad glad jag blir över din snälla kommentar!
   Och tusen tack för ljustips, - det måste jag absolut spana efter nästa gång jag är i stan.

   Radera
 2. Hej tack för din fina blogg ! Jag blev aldeles till mig, när jag såg din fina gris i betong , jag undrar var du har köpt den mvh madelaine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är den söt? Jag har köpt den i en blomsteraffär här hemma i byn, men vet inte var den kommer ifrån. Jag kan kolla upp det och återkomma!

   Radera
  2. På blomsteraffären hälsar de att grisen kommer från det här grossistföretaget: https://mittditt.se/

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!